Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

De nieuwe speciaalbierbar van Den Haag, Bierbarry

De nieuwe speciaalbierbar van Den Haag, Bierbarry

DEN HAAG - Wie nieuw is verdient aandacht, zo ook Rogier de Wit, van speciaalbierbar Bierbarry in Den Haag. Wij zochten hem op en spraken hem over zijn vernieuwde concept in de Haagse binnenstad.

Toen ik jong was wist ik al dat ik later in de horeca wilde werken.
— Rogier de Wit

Drie jaar geleden maakte Rogier voor het eerst kennis met de hofstad na het openen van zijn eerste onderneming; Anna’s Bar in food hall Minglemush. Zijn start was razendsnel en al gauw was er sprake van een vaste groep terugkerende bierliefhebbers. Desondanks merkte de Wit dat hij soms gasten moest teleurstellen; in zijn bar mocht namelijk geen eten worden verkocht. Ook voelde Rogier zich beperkt in zijn creativiteit waardoor hij uiteindelijk besloot om opzoek te gaan naar iets nieuws. Een geschikte locatie vinden bleek lastiger dan gedacht totdat het pand aan de Torenstraat 49 te huur kwam te staan. Het horeca-establishment, dat 4 januari officieel haar deuren opende, is de start van een nieuw begin voor de gepassioneerde 29-jarige ondernemer.

Bierbarry Torenstraat Den Haag-1.jpg

12 bieren op tap en 40 op fles

Waar bier in restaurant Smoked slechts een klein onderdeel was van het menu heeft het nu de hoofdrol te pakken bij Bierbarry. “Er is bier voor iedereen die van licht tot zwaar drinkt. Wij streven ernaar om meer van de bierliefde samen te brengen met heerlijk eten en nieuwe smaken. Door samen te werken met een groot aantal brouwerijen beschikken wij over een breed assortiment aan speciaalbieren. Een voorbeeld hiervan is het ‘Barrel Aged Ten Fidy’ afkomstig uit Amerika”, vertelt Rogier trots. 

Wie liever geen bier drinkt hoeft zich geen zorgen te maken, de drankenkaart beschikt over genoeg wijnen en cocktails. Wat verder opvalt is dat het interieur nagenoeg hetzelfde is gebleven, de grootste verandering; een nieuwe houten bar. Binnen biedt het restaurant plaats aan 60 gasten en buiten is er nog een terras van 50m2 waar je zomers lang kunt genieten van de zon. 

Bierbarry Torenstraat Den Haag-4.jpg

Vega, vis of vlees

“We blijven nog wel een beetje in het barbecue-segment’”, zegt de Wit wanneer wij hem vragen naar de invulling van zijn menukaart. “Hardlopers zijn op dit moment de ‘ribeye’ en ‘spareribs. Voor visliefhebbers is er ‘vis van de dag’. Daarnaast zijn er ook een aantal vegan gerechten. Ons menu is momenteel nog beknopt maar de bedoeling is om dit langzaam uit te breiden.”

Ik ben altijd opzoek naar gerechten waarmee ik mijn gasten kan verrassen.
— Rogier de Wit

Bierbarry is zes dagen geopend en te vinden aan de Torenstraat 49 in Den Haag. 

Meer informatie: office@bierbarry.nl

Klik op de foto’s voor een slideshow.

Ronald van Roon toegetreden tot restaurant vereniging Les Patrons Cuisiniers 

Ronald van Roon toegetreden tot restaurant vereniging Les Patrons Cuisiniers 

Vier het Chinese nieuwjaar bij deze restaurants in Chinatown Den Haag

Vier het Chinese nieuwjaar bij deze restaurants in Chinatown Den Haag