Custom Search
Zoek je een restaurant in Den Haag centrum of Scheveningen?

BIT Grill and Café

Best in town    ontbijt | lunch | diner

Chef-kok Marcel van der Kleijn en vleesspecialist en ondernemer Marcel de Kroes. Een bijzonder duo, met de meest gastvrije huiskamer van de hofstad: BIT Grill and Cafe.

Zijn carrière startte ooit in de keuken van Hotel Corona aan het Buitenhof in Den Haag. Daarna begon patron-cuisinier Marcel van der Kleijn voor zichzelf en werden sterrentent Calla’s en Restaurant Oogst geboren om uiteindelijk toch ook weer bij Corona uit te komen. Het oude boetiekhotel  en dan vooral het restaurant horen inmiddels onlosmakkelijk bij zijn leven.

Na een wat mindere periode met het restaurant was het ondernemer Marcel de Kroes die naar de prachtige serre - met daarboven haar markiezen - keek en mogelijkheden met het restaurant aan het mooie plein zag. De plek waar het Iers vlees, waar hij al jaren mee werkt, echt het podium zou kunnen krijgen wat het verdiend. High end maar tevens toe- gankelijk voor iedereen, midden in Den Haag, zijn home town. 

Het begin van BIT (Best In Town) Grill and Café. En met succes, het tweetal blijkt na een aantal maanden een gouden combinatie. Sterrenchef Marcel van der Kleijn in de keuken achter de Josper-grill (een houtskooloven en grill ineen inclusief eigen afvoerkanaal) en De Kroes op de vloer. Afkomstig uit een van de bekendste vleesfamilies van Nederland (red. zijn vader zette in de jaren zeventig slagerijketen Ger de Kroes op) pakte hij als eerste het interieur, en de sfeer, aan. Doordat de plek jaren werd gedomineerd door chique Haagse dames op leeftijd met nertsen en parels leek het restaurant gericht op een doelgroep. 

Geschikt voor grote groepen, recepties, diners, beschikt ook over zalen voor presentaties, private dinners, workshops etc.

Ook geschikt voor of na een bezoek van het theater, schouwburg of bioscoop die zich in de directe omgeving bevinden: Koninklijke Schouwburg, Theater Diligentia, Theater Pepijn, Pathé Bioscoop Buitenhof, Nederlands Dans Theater.

BIT Grill and Café
Buitenhof 39
2513 AG Den Haag
070-790 00 32
hello@bitgrill.nl

7 dagen per week geopend van 7:00 - 23:00 uur vrijdag & zaterdag tot 24:00 uur