Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Restaurant Calla's opnieuw het enige sterrenrestaurant in Den Haag

Restaurant Calla's opnieuw het enige sterrenrestaurant in Den Haag

DEN HAAG - Ditmaal een interview met Ronald van Roon, eigenaar en ‘chef de cuisine’, van het enige sterrenrestaurant in de Haagse binnenstad: Calla’s.

Hier wacht u een memorabele maaltijd, sober en delicieus geraffineerd
— Michelin

Afgelopen jaar was beladen voor restaurant Calla’s maar door de opnieuw toegekende Michelinster keerde de rust even terug. Althans dat zou je denken, maar niets is minder waar. Als we om 14:58 stilletjes binnenkomen krijgen we een tafel toegewezen met uitzicht op de keuken. Vlak voor diezelfde tafel is het eigenaar Ronald van Roon die druk bezig is met de voorbereidingen op de ‘mise en place’. Discipline, totale toewijding en een enorme passie voor koken zijn woorden die door mijn hoofd schieten wanneer ik hem aan het werk zie. Wanneer van Roon niet veel later plaatsneemt aan tafel straalt hij van alle kanten. Ooit binnen gekomen als ‘chef de partie’ en later keukenchef. Tegenwoordig mede-eigenaar van sterrenrestaurant Calla’s, het enige restaurant met een ster in de Haagse binnenstad. 

Restaurant Calla's-3.jpg

Jongensdroom

Ronald van Roon, geboren in Barendrecht, schilde als kleine jongen zijn eerste aardappelen samen met zijn opa. Na zijn eerste snuffelstage in de horeca wist hij op zijn vijftiende 1 ding zeker; ik wil kok worden. Op zeventienjarige leeftijd startte hij aan de koksopleiding en in de jaren hierna werkte hij bij diverse restaurants in binnen en buitenland. In 2007 is het Marcel van der Kleijn, Patron Cuisinier en oprichter van Calla’s, die de chef naar zijn restaurant in Den Haag haalt. Acht jaar later, in 2015, krijgt hij de kans om samen met levenspartner Bianca Fellinger mede-eigenaar te worden. Van Roon en zijn team ontwikkelen zich in een razend tempo en slagen erin om binnen twee jaar de Michelinster op hun naam binnen te halen. Tot op de dag van vandaag beschikt het restaurant aan de Laan van Roos en Doorn in Den Haag nog over deze ster. Ronald van Roon gaat als een trein maar blijft desondanks nuchter en gefocust.

Ronald van Roon samen met levenspartner en gastvrouw Bianca Fellinger.

Ronald van Roon samen met levenspartner en gastvrouw Bianca Fellinger.

Mijn keuken is geen tierelantijn

De chef lacht wanneer wij hem vragen naar het geheim van zijn succes de afgelopen jaren. “Koken moet je passie zijn. Je houdt dit alleen vol als je het elke dag met liefde doet.” Dat hij beschikt over een enorme hoeveelheid passie blijkt nogmaals wanneer wij hem vragen naar zijn kookstijl. “Ik streef elke dag opnieuw naar het leveren van topkwaliteit. Mijn kookstijl is een klassiek Franse basis met nationale en internationale accenten. Essentieel vind ik het creëren van de juiste sauzen en het werken met dagverse producten uit onder andere onze eigen groentetuin in Wassenaar.”

Van Roon wordt gedurende het gesprek steeds enthousiaster. Ondanks dat zijn tijd kostbaar is vraagt hij ons of er nog meer is dat wij willen weten. Wanneer wij aangeven dat alle vragen behandeld zijn springt hij op en richt zich weer tot de orde van de dag. Zijn enorme passie voor het vak is ongekend en de drang naar succes aanstekelijk.  

Klik op de foto’s voor een slideshow

1 Winnaar van de beste witte en rode huiswijn categorie eetcafé / brasserie / bistro

1 Winnaar van de beste witte en rode huiswijn categorie eetcafé / brasserie / bistro

De moderne stadsbistro aan het Lange Voorhout: Cottontree City

De moderne stadsbistro aan het Lange Voorhout: Cottontree City