koken & tafelen algemeen

Restaurant Basaal

Gelegen aan de mooiste gracht van den haag

Restaurant Basaal is ruim 14 jaar gevestigd aan de Dunne Bierkade, één van de mooiste grachten in het centrum van Den Haag. Chefkok Bas Oonk is met zijn kookstijl al jarenlang toonaangevend aan de zogenaamde Avenue Culinaire, een reeks restaurants en cafés aan de Dunne Bierkade, die ieder een uniek en internationaal aanbod brengen. Dit gedeelte van  Den Haag herbergt de prachtigste grachten va de hofstad.

Knus restaurant met terras  
Basaal serveert gerechten uit de  Regionale keuken in een warme, eigentijdse en intieme sfeer. Het restaurant bestaat uit de geschakelde parterres van twee kleine herenhuizen. 's Zomers kun je heerlijk eten op het ruime terras met uitzicht op de gezellige Dunne Bierkade. Ideaal voor als je eerst een rondvaart met de Ooievaart of de Willemsvaart hebt gedaan!  

Keuken  
De keuken van Bas Oonk heeft zich de afgelopen jaren gevormd tot een eigentijdse, basale stijl met gebruik van regionale producten. Sinds enkele jaren is Restaurant Basaal lid van Euro Toques, een samenwerkingsverband waarbij het gebruik van natuurlijke, en bij voorkeur streek- en seizoensgebonden producten centraal staat volgens de Code van Eer van Euro Toques. 

BIB Gourmand
In 2015 heeft de Michelin-gids de inspanningen en constante kwaliteit van Basaal wederom beloond met een BiB Gourmand. 'Bib' is de afkorting van Bibendum, het Michelin-mannetje, waarmee eetgelegenheden met een prima maaltijd onder de 37 euro worden onderscheiden.

Restaurant Basaal

Dunne Bierkade 3

2514 CE Den Haag

info@restaurantbasaal.nl

070-427 68 88

Dinsdag t/m zaterdag van 18:00 - 23:00 uur