Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Coronacrisis deed deze Haagse restaurants de das om

Coronacrisis deed deze Haagse restaurants de das om

CORONA- UPDATE

DEN HAAG - De horeca in Nederland heeft zwaar, zo ook in Den Haag waar sinds de uitbraak van het coronavirus al een aantal restaurant noodgedwongen hun deuren moesten sluiten. Hieronder een overzicht van de faillissementen/sluitingen in de Haagse horeca.

04-11-2020 (Faillissement De Haagsche Croquetterij - Foodhallen Den Haag B.V.). Op 04-11-2020 is De Haagsche Croquetterij - Foodhallen Den Haag B.V. te 's-Gravenhage (Zuid-Holland) door de rechtbank in Den-Haag failliet verklaard. Het bedrijf opende haar deuren op 1 december 2019 en stond bekend om het ‘all day traditioneel oud-Hollands borrelen’, happen en lunchen.

21-10-2020 (The Beergarden failliet verklaart).

Op 21-10-2020 is De Haagse Creatieven Alliantie B.V. h.o.d.n. Tengu Izakaya te 's-Gravenhage (Zuid-Holland) door de rechtbank in Den-Haag failliet verklaard.



30-09-2020 (Indonesisch restaurant Garoeda failliet verklaart).

Het Indonesische restaurant Garoeda aan de Kneuterdijk in Den Haag is door de rechtbank failliet verklaard. Garoeda was een begrip in Den Haag en bestond al sinds 1949. Haagse politici kwamen in het verleden vaak samen in Garoeda. Zo waren er formatiegesprekken in het restaurant en legden politici hun meningsverschillen bij.

10-06-2020 (Restaurant Pas du Poespas failliet verklaard).

Op 10-06-2020 is Pas Du Poespas B.V. te 's-Gravenhage (Zuid-Holland) door de rechtbank in Den-Haag failliet verklaard. Het is nog onbekend of het restaurant in de Piet Heinstraat dat eten verkocht onder het mom van ’No NONSENSE FOOD’ een doorstart maakt.

13-05-2020 (Restaurant Instock sluit noodgedwongen zijn deuren).

Twee van de drie restaurants van Instock sluiten noodgedwongen de deuren om faillissement te voorkomen. Mede-oprichter Freke van Nimwegen noemde de afgelopen maanden intens maar zag geen andere mogelijkheid dan het restaurant in Den Haag voortijdig te sluiten om zo een faillissement te voorkomen.

04-05-2020 (Italiaanse restaurants van Vapiano in Nederland failliet verklaard)

De Nederlandse vestigingen van restaurantketen Vapiano zijn failliet. Dat heeft de rechtbank van Gelderland maandag 4 mei besloten. De keten had al in april uitstel van betaling gevraagd omdat het Duitse moederbedrijf door de coronacrisis in acute financiële problemen was gekomen. Het filiaal in Den Haag dat ondanks nog een complete restauratie onderging sluit dus ook noodgedwongen zijn deuren. *UPDATE* Inmiddels is bekend gemaakt dat de failliete restaurants van Vapiano volledig in handen komen van de familie Van der Valk.

­15-04-2020 (Haagse vestiging van Humphrey’s failliet).

DEN HAAG – De Haagse vestiging van Humphrey’s is niet meer. Eerder vandaag werd door de rechtbank in Den Haag het faillissement aangevraagd. De restaurantketen had vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen alle vestigingen tot en met 28 april gesloten, zo staat te lezen op de website. De hofstad vestiging van Humphrey’s was te vinden in een van de oudste straten van Den Haag. Het restaurant stond vooral bekend om zijn wisselende drie gangen menu’s en arrangementen. Door het faillissement van het restaurant in Den Haag komt het totaalaantal vestigingen van de restaurantketen in Nederland te staan op zestien. Humphrey’s was vandaag telefonisch niet bereikbaar voor commentaar.

01-04-2020 (Sterrenrestaurant Niven in Rijswijk sluit noodgedwongen de deuren).

RIJSWIJK - Restaurant Niven* in Rijswijk moet de deuren definitief sluiten. De rechtbank in Den Haag sprak 31 maart 2020 het faillissement uit van de zaak van de Wateringse chef-kok Niven Kunz. Niven had al jaren een Michelin ster maar zijn horecaonderneming verkeerde desondanks al langer in slecht weer. Het restaurant dat in 2009 werd opgericht had vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen alle reservaties tot 6 april geannuleerd. Op de balans van 2018 noteerde Niven aan lang- en kortlopende schulden een bedrag van 248.882 euro en gesteld kan worden dat de uitbraak van het coronavirus functioneerde als een laatste zetje naar het faillissement.

 01-04-2020 (Jamie’s Italian in Den Haag failliet verklaart).

DEN HAAG - De restaurants Jamie’s Italian in Den Haag en Rotterdam gaan definitief dicht. De verlenging van de coronamaatregelen tot 28 april heeft de horecazaken de das omgedaan, laat de directie van Italian Food Concepts Netherlands weten. De vestigingen in Den Haag en Rotterdam waren de laatste twee locaties van het restaurantenmerk in Nederland.


Steeds meer Haagse restaurants bieden afhaalmogelijkheden en bezorging tijdens coronacrisis

Steeds meer Haagse restaurants bieden afhaalmogelijkheden en bezorging tijdens coronacrisis

Basaal en Cottontree aangaande het Corona virus

Basaal en Cottontree aangaande het Corona virus