Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Ronald van Roon toegetreden tot restaurant vereniging Les Patrons Cuisiniers 

Ronald van Roon toegetreden tot restaurant vereniging Les Patrons Cuisiniers 

Ronald van Roon toegetreden tot restaurant vereniging Les Patrons Cuisiniers 

Tijdens de lustrum editie van het Grand Gala (Grand Hotel Amrâth Kurhaus) op zondag 26 januari 2020 is chefkok / mede-eigenaar Ronald van Roon, van Restaurant Calla's, toegetreden als nieuw lid van Les Patrons Cuisiniers.  
Tegelijkertijd trad Marcel van der Kleijn af als lid van Les Patrons Cuisiniers.

Jongensdroom

Ronald van Roon, geboren in Barendrecht, schilde als kleine jongen zijn eerste aardappelen samen met zijn opa. Na zijn eerste snuffelstage in de horeca wist hij op zijn vijftiende 1 ding zeker; ik wil kok worden. Op zeventienjarige leeftijd startte hij aan de koksopleiding en in de jaren hierna werkte hij bij diverse restaurants in binnen en buitenland. In 2007 is het Marcel van der Kleijn, oprichter van Calla’s, die de chef naar zijn restaurant in Den Haag haalt.
Acht jaar later, in 2015, krijgt hij de kans om samen met levenspartner Bianca Fellinger mede-eigenaar te worden. 
Van Roon en zijn team ontwikkelen zich in een razend tempo en slagen erin om binnen twee jaar de Michelinster op hun naam binnen te halen. Tot op de dag van vandaag beschikt het restaurant aan de Laan van Roos en Doorn in Den Haag nog over deze ster. Ronald van Roon gaat als een trein maar blijft desondanks nuchter en gefocust.

Mijn keuken is geen tierelantijn

De chef lacht wanneer wij hem vragen naar het geheim van zijn succes de afgelopen jaren. “Koken moet je passie zijn. Je houdt dit alleen vol als je het elke dag met liefde doet.” Dat hij beschikt over een enorme hoeveelheid passie blijkt nogmaals wanneer wij hem vragen naar zijn kookstijl. “Ik streef elke dag opnieuw naar het leveren van topkwaliteit. Mijn kookstijl is een klassiek Franse basis met nationale en internationale accenten. Essentieel vind ik het creëren van de juiste sauzen en het werken met dagverse producten uit onder andere onze eigen groentetuin 'Laantje Voorham' in Wassenaar.”

Ronald van Roon Patrons Cuisinier Restaurant Calla’s

Ronald van Roon Patrons Cuisinier Restaurant Calla’s

OVER LES PATRONS CUISINIERS
Op 14 oktober 1991 richtten Toine Hermsen, Henk Savelberg, John Halvemaan, Cees Helder, Constant Fonk, Maartje Boudeling, John Kern, Emmanuel Mertens en Paul Fagel Les Patrons Cuisiniers op. Deze negen founders, stuk voor stuk gepassioneerde vakmensen, waren het er unaniem over eens dat het vakmanschap, de culinaire creativiteit en de kwaliteit van gastronomie in Nederland naar een hoger niveau gebracht konden worden.
Mede dankzij hun niet aflatende inspanningen is Nederlandse gastronomie volwassen geworden. Ook vanuit het buitenland is de erkenning en belangstelling voor ‘Dutch Cuisine’ groter dan ooit.
Het culinaire genootschap dat inmiddels al drie generaties Patrons bestrijkt, telt 22 leden die, hoewel ze elk hun unieke eigen stijl hebben, altijd innig verbonden zullen zijn in hun streven naar perfectie.

Les Patron Cuisiniers

Spaans genieten bij restaurant La Rana in Den Haag

Spaans genieten bij restaurant La Rana in Den Haag

De nieuwe speciaalbierbar van Den Haag, Bierbarry

De nieuwe speciaalbierbar van Den Haag, Bierbarry