koken & tafelen algemeen

Een stukje Indonesië bij restaurant Kopi Kopi in Den Haag

DEN HAAG - Indonesisch restaurant Kopi Kopi in de Haagse binnenstad is inmiddels ruim een jaar in handen van Debby Elias en Dea Hidayat. Het knusse restaurant gevestigd aan de Korte Houtstraat 8A biedt gasten authentieke gerechten en Indonesische gastvrijheid. “De herinneringen die onze gasten overhouden na het bezoeken van ons knusse Indonesisch restaurant is voor ons het allerbelangrijkste”, aldus Dea Hidayat.

Tekst Owen O’Brien - Onderneemvandaag.nl

“Toen mijn moeder en ik erachter kwamen dat het vorige restaurant beschikbaar was om over te nemen twijfelde wij geen moment. Mijn moeder heeft altijd gedroomd van het hebben van een eigen restaurant en ook ik heb altijd deze ambitie gehad. Het afgelopen jaar is echt voorbijgevlogen, we hebben keihard gewerkt aan een nieuwe menukaart, inrichting en website. Ons restaurant heeft zich goed ontwikkeld en wij merken dat steeds meer gasten ons zowel online als offline weten te vinden”.

Dea, Debby & Maurits.  Foto:  Kopi Kopi

Dea, Debby & Maurits.

Foto: Kopi Kopi

Kopi Kopi

Virgin Cocktails  Foto:  Kopi Kopi

Virgin Cocktails

Foto: Kopi Kopi

Het restaurant biedt gasten authentieke gerechten en Indonesische gastvrijheid. “In de zomer kunnen gasten onder andere genieten van onze ‘Virgin Cocktails’. Een van onze specialiteiten op de menukaart in de winter is ‘Soto Betawi’ (rundvleessoep geserveerd in zelfgemaakte kokosmelk). Daarnaast kunnen gasten in ons restaurant bijvoorbeeld ook genieten van originele Indonesische gerechten als ‘Sate Ayam’ met zelfgemaakte pindasaus en ‘Ikan Bumbu Bali’. Onze vlees en kipgerechten zijn allemaal halal bereid. Hier hebben wij bewust voor gekozen omdat veel van onze gasten moslim zijn, waaronder veel mensen die oorspronkelijk uit Indonesië komen.

Foto:  Kopi Kopi

Hartstikke leuk trouwens om met hen oude herinneringen op te halen over ons geboorteland! In ons restaurant is binnen plaats voor 40 en buiten plaats voor tien gasten. Naast ons restaurant verzorgen wij ook catering in Den Haag en omstreken voor uiteenlopende gelegenheden”.


Een stukje Indonesië in Den Haag

“De herinneringen die onze gasten overhouden na het bezoeken van ons knusse Indonesisch restaurant is voor ons het allerbelangrijkste. Wij vinden dat gasten zich prettig en op hun gemak horen te voelen tijdens een bezoek aan ons restaurant. Een stukje Indonesië midden in Den Haag, een ervaring die wij onze gasten graag meegeven”, vertelt Dea.

Kopi-Kopi-Interieur.jpg

Online vindbaarheid

‘’Toen we startte met Kopi Kopi wilden we ook onze online zichtbaarheid verbeteren. Van het veranderen van onze website en het inrichten/monitoren van social mediakanalen als Facebook en Instagram tot aan het optimaliseren van onze zichtbaarheid in Google en TripAdvisor. We merken dat hier enorm veel kansen liggen om onze naamsbekendheid in Den Haag en omstreken een boost te geven!”

“Vanwege het beperkte budget als startende onderneming doen we veel zelf, wat we overigens ook hartstikke leuk vinden. Denk aan het schieten van foto’s, het schrijven van blogs, het onderhouden van de website en het adverteren op social media. Het kost wat uurtjes naast de operationele taken, maar het levert zeker wat op! Stap voor stap zijn we ten opzichte van een jaar terug namelijk veel beter te vinden in Google, relevanter op TripAdvisor, stijgt de betrokkenheid op zowel onze Facebook- als Instagram pagina en wordt onze website steeds vaker bezocht.”

“Dit alles zorgt ervoor dat steeds meer mensen in Den Haag en omstreken Kopi Kopi weten te vinden en waar we voor staan. Naast dat dit nieuwe gasten aantrekt, verrichten we deze inspanning ook om onze vaste gasten en online volgers wekelijks op de hoogte te houden met berichten over bijvoorbeeld de gerechten, het team, seizoengebonden acties en overige nieuwtjes.

De insteek is te allen tijde om op een ongedwongen wijze ons verhaal te vertellen, gasten erbij te betrekken en zo een band te creëren. Of dat nou via social media gaat of tijdens het bezoek aan ons restaurant. Deze vorm van communicatie vinden wij het meest fijn en onze gasten en volgers lijken het alleen maar te waarderen. Dit zetten we dan ook zeker voort om Kopi Kopi in 2019 nog meer op de kaart te zetten!’’

Restaurant Kopi Kopi is zes dagen per week geopend en te vinden aan de Korte Houtstraat 8A. Wilt u meer weten over Restaurant Kopi Kopi, klik dan hier of bezoek gerust hun Facebook en Instagram pagina’s.

OPENINGSTIJDEN:

Maandag: 12:00 tot 20:00 
Dinsdag: 12:00 tot 20:00 
Woensdag: 12:00 tot 20:00 
Donderdag: 12:00 tot 21:00 
Vrijdag: 12:00 tot 20:00 
Zaterdag: 16:00 tot 20:00 
Zondag: Gesloten

Restaurant La Galleria Boulevard in Scheveningen weer open na verwoestende brand

SCHEVENINGEN - Italiaans restaurant La Galleria op de Boulevard, het restaurant van rasondenemer Damiano D’Alba, heeft de deuren weer open. Op 18 januari 2019 sloeg het noodlot toe en verwoestte een grote brand de volledige keuken en interieur. Ondanks de grote inzet van de brandweer was het restaurant genoodzaakt haar deuren te sluiten. Damiano D’Alba en Franco di Meglio, eigenaren van La Galleria zijn dolblij met de heropening van het restaurant en kunnen niet wachten om hun gasten weer te ontvangen.


Tekst: Owen O'Brien - Onderneemvandaag.nl

“La Galleria aan de Scheveningse boulevard is na de brand volledig verbouwd. Ons team heeft een ongelofelijke hoeveelheid werk verzet om ervoor te zorgen dat we na zo’n korte periode weer gasten mogen ontvangen in een compleet vernieuwd La Galleria. In het midden van de zaak is een open bar geplaatst waaraan gasten kunnen dineren of genieten van een van de Italiaanse wijnen uit eigen import. Onze keuken is sinds de heropening volledig open waardoor gasten de bereiding van hun gerechten kunnen volgen. Op onze compleet vernieuwde menukaart vind je klassieke Italiaanse gerechten zoals antipasti, verse pasta’s, vlees- en visgerechten en natuurlijk pizza’s uit de steenoven bereid door Italiaanse chef-koks. Het leveren van service en hoge kwaliteit staat bij ons voorop, ons team is dolblij weer aan de slag te kunnen.”“Gasten kunnen bij ons zeven dagen per week terecht voor lunch, diner of borrel. In het weekend verzorgen wij livemuziek met Italiaanse klassiekers. Tijdens de verbouwing hebben wij ook ons dak volledig vernieuwd waardoor deze bij warm weer helemaal open kan. Binnen is het een en al Italiaanse zuidelijke gezelligheid met een mix van klassiek en modern. Vanuit La Galleria bieden wij de mogelijkheid tot het organiseren van bruiloften, wijnproeverijen en pastaworkshops. Ons restaurant biedt capaciteit aan ongeveer 200 tot 250 gasten.”
La Galleria Boulevard Scheveningen
La Galleria Boulevard Scheveningen

“Onze missie bij La Galleria is eenvoudig: de gasten voorzien van een onvergetelijk bezoek met heerlijk Italiaans eten en drinken, overgoten met de zuidelijke gastvrijheid. Dit was zo vanaf de start in 1981 en ondanks alle veranderingen en verbouwingen is dat het vandaag de dag nog steeds.”

De eerste La Galleria opende in 1981 haar deuren aan het Kurhausplein te Scheveningen. In de Haagse badplaats werd in deze jaren volop gebouwd. In 1982 opende Luigi Minerba, Damiano D’Alba en een aantal compagnons al een tweede La Galleria aan de boulevard. La Galleria heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd door innovatief te zijn en te durven ondernemen.

 
Franco di Meglio & Damiano d’Alba

Franco di Meglio & Damiano d’Alba

 

De restaurants staan bekend om de vele mooie thema-avonden, wijnproeverijen, modeshows, dinershows en uitgebreide evenementen. De wijnen in het restaurant worden door La Galleria exclusief vanuit Italië naar Nederland geïmporteerd. De uitgebreide kaart gevuld met klassieke en moderne Italiaanse gerechten staan tot de dag van vandaag centraal bij La Galleria in Scheveningen.Zoekt u een geschikte locatie voor een borrel, een (besloten) feest, een bruiloft, een vergadering of een zakelijk evenement? La Galleria biedt u een uitgebreid aantal aantrekkelijke arrangementen vanaf tien personen. Voor meer informatie en advies of voor een vrijblijvende offerte kunt u mailen naar info@lagalleria.nl.

La Galleria Boulevard Scheveningen
La Galleria Boulevard Scheveningen

3 BIB gourmands voor Den Haag

Michelin heeft haar Bib Gourmands 2019 voor de Benelux bekendgemaakt. In het nieuwe boekje staan 129 Nederlandse zaken die door Michelin bezocht en gekeurd zijn en die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro. In Den Haag zijn er drie restaurants die deze erkenning kregen voor het jaar 2019.

Nieuw Restaurant Tapisco

Restaurant Oogst

Restaurant Basaal

Uit Het AD Haagsche Courant

Uit Het AD Haagsche Courant