koken & tafelen algemeen
Casper van Dort by Michiel de Vlieger

Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Marcel van der Kleijn opent 4e zaak: restaurant Tapisco

Marcel van der Kleijn opent 4e zaak: restaurant Tapisco

Marcel van der Kleijn heeft in Den Haag zijn vierde restaurant geopend. Zijn nieuwste zaak heet Tapisco en zit in een historisch pand aan de Kneuterdijk. De Iberische keuken staat centraal samen met cocktails en Spaanse en Portugese wijnen.

 

Sterchef Marcel van der Kleijn heeft samen met zijn partner Sharon van Tongeren met Tapisco zijn vierde zaak geopend in de binnenstad van Den Haag. Zijn andere restaurants zijn het met een  Michelinster bekroonde restaurant Calla’s, Bib Gourmand restaurant Oogst en het laagdrempelige BIT Grill & Café op het Buitenhof.

Tapas, petiscos, [Tap-isco] cocktails, Spaanse en Portugese wijnen, dit zijn de ingrediënten van zijn nieuwste zaak. In het pand, waar zo’n 300 jaar lang boekhandel De Vijf Vocalen en de laatste jaren Mees Pierson Bank heeft gezeten, zetelt nu Restaurant Tapisco.

Het restaurant is zeven dagen per week geopend vanaf 11:00 uur ’s ochtends. Tijdens de lunch worden authentieke gerechten uit de Spaanse en Portugese keuken geserveerd in een moderne uitvoering. De lunch gaat langzaam over in de borrel waarbij je een plateau Spaanse hammen kunt bestellen. De eye-catcher in de zaak is de bar die in het middelpunt van de ruimte staat, met erboven zes Spaanse hammen die hangen te rijpen

Naast de Spaanse hammen die sowieso heel de dag verkrijgbaar zijn, kunnen de gasten in de avond kiezen uit een scala aan tapas en petiscos, zoals empenada’s , gilda (beroemde pinxto uit San Sebastian), macaron van inktvis en tonijn, kiphaasje en gamba piri piri et cetera.

 

Foto Expositie "The Hague Cookbook" 1 - 30 september Magasin Horas

Foto Expositie "The Hague Cookbook" 1 - 30 september Magasin Horas

Italiaans restaurant aan de haven geopend

Italiaans restaurant aan de haven geopend