koken & tafelen algemeen
Casper van Dort by Michiel de Vlieger

Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Restaurant La Galleria Boulevard in Scheveningen weer open na verwoestende brand

Restaurant La Galleria Boulevard in Scheveningen weer open na verwoestende brand

SCHEVENINGEN - Italiaans restaurant La Galleria op de Boulevard, het restaurant van rasondenemer Damiano D’Alba, heeft de deuren weer open. Op 18 januari 2019 sloeg het noodlot toe en verwoestte een grote brand de volledige keuken en interieur. Ondanks de grote inzet van de brandweer was het restaurant genoodzaakt haar deuren te sluiten. Damiano D’Alba en Franco di Meglio, eigenaren van La Galleria zijn dolblij met de heropening van het restaurant en kunnen niet wachten om hun gasten weer te ontvangen.


Tekst: Owen O'Brien - Onderneemvandaag.nl

“La Galleria aan de Scheveningse boulevard is na de brand volledig verbouwd. Ons team heeft een ongelofelijke hoeveelheid werk verzet om ervoor te zorgen dat we na zo’n korte periode weer gasten mogen ontvangen in een compleet vernieuwd La Galleria. In het midden van de zaak is een open bar geplaatst waaraan gasten kunnen dineren of genieten van een van de Italiaanse wijnen uit eigen import. Onze keuken is sinds de heropening volledig open waardoor gasten de bereiding van hun gerechten kunnen volgen. Op onze compleet vernieuwde menukaart vind je klassieke Italiaanse gerechten zoals antipasti, verse pasta’s, vlees- en visgerechten en natuurlijk pizza’s uit de steenoven bereid door Italiaanse chef-koks. Het leveren van service en hoge kwaliteit staat bij ons voorop, ons team is dolblij weer aan de slag te kunnen.”“Gasten kunnen bij ons zeven dagen per week terecht voor lunch, diner of borrel. In het weekend verzorgen wij livemuziek met Italiaanse klassiekers. Tijdens de verbouwing hebben wij ook ons dak volledig vernieuwd waardoor deze bij warm weer helemaal open kan. Binnen is het een en al Italiaanse zuidelijke gezelligheid met een mix van klassiek en modern. Vanuit La Galleria bieden wij de mogelijkheid tot het organiseren van bruiloften, wijnproeverijen en pastaworkshops. Ons restaurant biedt capaciteit aan ongeveer 200 tot 250 gasten.”
La Galleria Boulevard Scheveningen
La Galleria Boulevard Scheveningen

“Onze missie bij La Galleria is eenvoudig: de gasten voorzien van een onvergetelijk bezoek met heerlijk Italiaans eten en drinken, overgoten met de zuidelijke gastvrijheid. Dit was zo vanaf de start in 1981 en ondanks alle veranderingen en verbouwingen is dat het vandaag de dag nog steeds.”

De eerste La Galleria opende in 1981 haar deuren aan het Kurhausplein te Scheveningen. In de Haagse badplaats werd in deze jaren volop gebouwd. In 1982 opende Luigi Minerba, Damiano D’Alba en een aantal compagnons al een tweede La Galleria aan de boulevard. La Galleria heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd door innovatief te zijn en te durven ondernemen.

 
Franco di Meglio & Damiano d’Alba

Franco di Meglio & Damiano d’Alba

 

De restaurants staan bekend om de vele mooie thema-avonden, wijnproeverijen, modeshows, dinershows en uitgebreide evenementen. De wijnen in het restaurant worden door La Galleria exclusief vanuit Italië naar Nederland geïmporteerd. De uitgebreide kaart gevuld met klassieke en moderne Italiaanse gerechten staan tot de dag van vandaag centraal bij La Galleria in Scheveningen.Zoekt u een geschikte locatie voor een borrel, een (besloten) feest, een bruiloft, een vergadering of een zakelijk evenement? La Galleria biedt u een uitgebreid aantal aantrekkelijke arrangementen vanaf tien personen. Voor meer informatie en advies of voor een vrijblijvende offerte kunt u mailen naar info@lagalleria.nl.

La Galleria Boulevard Scheveningen
La Galleria Boulevard Scheveningen
Een stukje Indonesië bij restaurant Kopi Kopi in Den Haag

Een stukje Indonesië bij restaurant Kopi Kopi in Den Haag

Den Haag is bezig aan een inhaalslag op culinair gebied

Den Haag is bezig aan een inhaalslag op culinair gebied