koken & tafelen algemeen

Marcel van der Kleijn opent 4e zaak: restaurant Tapisco

Marcel van der Kleijn heeft in Den Haag zijn vierde restaurant geopend. Zijn nieuwste zaak heet Tapisco en zit in een historisch pand aan de Kneuterdijk. De Iberische keuken staat centraal samen met cocktails en Spaanse en Portugese wijnen.

 

Sterchef Marcel van der Kleijn heeft samen met zijn partner Sharon van Tongeren met Tapisco zijn vierde zaak geopend in de binnenstad van Den Haag. Zijn andere restaurants zijn het met een  Michelinster bekroonde restaurant Calla’s, Bib Gourmand restaurant Oogst en het laagdrempelige BIT Grill & Café op het Buitenhof.

Tapas, petiscos, [Tap-isco] cocktails, Spaanse en Portugese wijnen, dit zijn de ingrediënten van zijn nieuwste zaak. In het pand, waar zo’n 300 jaar lang boekhandel De Vijf Vocalen en de laatste jaren Mees Pierson Bank heeft gezeten, zetelt nu Restaurant Tapisco.

Het restaurant is zeven dagen per week geopend vanaf 11:00 uur ’s ochtends. Tijdens de lunch worden authentieke gerechten uit de Spaanse en Portugese keuken geserveerd in een moderne uitvoering. De lunch gaat langzaam over in de borrel waarbij je een plateau Spaanse hammen kunt bestellen. De eye-catcher in de zaak is de bar die in het middelpunt van de ruimte staat, met erboven zes Spaanse hammen die hangen te rijpen

Naast de Spaanse hammen die sowieso heel de dag verkrijgbaar zijn, kunnen de gasten in de avond kiezen uit een scala aan tapas en petiscos, zoals empenada’s , gilda (beroemde pinxto uit San Sebastian), macaron van inktvis en tonijn, kiphaasje en gamba piri piri et cetera.

 

Italiaans restaurant aan de haven geopend

Onlangs opende Trattoria La Riva al porto haar deuren op de Doctor Lelykade in Scheveningen.Vanuit het terras heb je prachtig uitzicht op de scheepsrechten die de haven binnen varen.
 

Bij Trattoria la Riva willen we onze gasten een stukje Italië in Scheveningen laten beleven. Met authentieke Italiaanse gerechten en hapjes, zelf geïmporteerde wijnen en natuurlijk de Italiaanse gastvrijheid. Het restaurant wordt gerund door twee Italiaanse families, hierdoor ervaar je de echte Italiaanse warmte.

Pizza's worden vers gemaakt uit de oven, heerlijke pasta's en antipasta 

Trattoria la Riva
 

Doctor Lelykade 72,
2583 CM Den Haag
t. 070 214 6677
e. info@trattorialariva.nl

  •  

Restaurant Publique wint verkiezing rode huiswijn 2018

Dinsdag 29 mei vond de finale van de Proefschrift Nationale Huiswijn/Open-Wijncompetitie plaats bij Indonesisch Mooi Zeist - Indonesisch Restaurant georganiseerd door The Wine and Food Association.

Voor de regio This is The Hague is Publique als winnaar van de categorie Eetcafé/Brasserie/Restaurant – Rood met:

Ventoux rouge 2017, Boutiques Famille Perrin
(wijnimporteur Residence Wijnen / Wijnkoperij De Gouden Ton)

Per glas €5,75 en per fles €28,50

Maurits Jonkman & Mark van Bemmel Restaurant Publique

Famille Perrin Ventoux
In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellations zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.

Druivenrassen: Syrah, Carignan, Cinsault, Grenache

Restaurant Publique
Op het gezelligste plein van Den Haag, Anna Paulownaplein, zit al weer enkele jaren Restaurant Publique. Het jonge, enthousiaste team wordt aan de voorkant aangestuurd door Maurits Jonkman en in de keuken door de innovatieve en creatieve chefkok Mark van Bemmel. Samen zorgen zij ervoor dat de gasten culinair verwend worden met gerechten met voornamelijk lokale ingrediënten (uit het seizoen) in samenwerking met de leveranciers. Bijpassende wijnen, veelal per glas, maar ook met het Coravin systeem zorgen voor de ultieme wijn/spijs combinaties in een kosmopolitische, "urban chique" stads restaurant.