Goût de France / Good France in Den Haag

Het gastronomische evenement Goût de France / Good France is een wereldwijde viering van de Franse keuken. Chef-koks over de hele wereld serveren ieder jaar op de eerste dag van de lente (woensdag 21 maart) een “diner à la française”. Dit evenement, dat in 150 landen wordt georganiseerd, draagt bij aan de bloei van de Franse keuken op alle vijf de continenten.
In Nederland doen er (slechts) 20 restaurants mee, waaronder de Haagse restaurants De Tapperij en Publique

Beide restaurants hebben een 'klassiek Frans menu' samengesteld die wordt geserveerd op woensdag 21 maart t/m zaterdag 24 maart als thema.

Restaurant de Tapperij Den Haag

Hans Richel

van Restaurant de Tapperij
Hans: "De klassieke Franse keuken is mijn (menu)kaart altijd een leidraad geweest, niet alleen de eigengemaakte sauzen en soepen maar ook de kooktechnieken."

Restaurant Publique | Mark van Bemmel

Mark van Bemmel

Chefkok Mark van Bemmel van Restaurant Publique.
"De Franse keuken is voor mij altijd een basis waarin je verder kan innoveren met smaken en bereidingen", aldus Mark van Bemmel


Menu Restaurant de Tapperij

Steak Tartare à la minute
of
Coquille met krab en een kreeftensaus
 
***
 
Tournedos ‘Rossini’
of
Zalm kotelet à la Florentine  
 
***
 
Moelleux au chocolat
of
Plateau des fromages
 
3 - gangen €39,50
4 - gangen €47,50
 

Menu Restaurant Publique

Amuse: Brioche kippelever pate
***
Langoustine velouté, paprika rouille, krokante hollandse garnaal
***
Steak tartare a la maison(kwartel ei, amsterdamse ui, cornichon, sjalot, BBQ olie

***
Pintade, topinamboer, schorseneer, kervel en jus

Optie franse kazen met compote

***
Crème brulee van witte chocolade met Tonka bonen crème anglaise

€52,50
Menu 5 gangen incl kaas €52,50
Incl. Amuse en Madeleines bij de koffie.
 

goute de frnace.png
 

Vegetarische Restaurantweek

Van 5-11 maart 2018, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, lanceert De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond, een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit!

Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants willen je laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Met al die smaken, vormen en structuren. Of je nu regelmatig vegetarisch eet, of net begint met een dagje minder vlees: je zult verrast worden.

De bewuste keuze om minder vlees te consumeren heeft een aantal toprestaurants aan het denken gezet om ook hier een wezenlijke bijdrage aan te leveren. 
Naast de 'commercieel' opgezette Restaurantweek 5 t/m 21 maart (ruim 2 weken!) is de Vegetarische Restaurantweek 5 t/m 11 maart juist niet belust op 'korting jagende gasten'.
Ook wordt de restaurateur hierbij niet extra op kosten gejaagd met een bijdrage per gereserveerde couvert en het inschrijfgeld is niet exorbitant hoog.

In de categorie Fine Dining doen de volgende restaurants mee uit de Hofstad:

Afhankelijk van de keuze van het restaurant kunnen de gasten deze week o.a. kiezen uit:
* Vegetarische 3-gangen diner
* Luxe vegetarische 4-gangen lunch
* Luxe vegetarische 5-gangen diner
 

Hans Richel bij HollandVis in Scheveningen

 

Chefkok Hans Richel gaat minstens één keer in de week naar Scheveningen om bij Hollandvis te kopen. 

HollandVis is al jaren één van de toonaangevende vishandels voor de horeca. 
De broers Karel, Arnaud en Chris Pronk zorgen dat verse vis van hoge kwaliteit uit alle windstreken (Frankrijk, Spanje, Italië etc) worden aangevoerd. Als visleverancier van de Nederlandse horeca exporteren zij ook hen vis o.a. naar de USA maar ook naar de bekende Chefkok Henk Savelberg in Bankgok van Savelberg Thailand.

En uiteraard komt de kakelverse vis ook op het bord bij Restaurant De Tapperij

 

 

💕 3 Valentijn tips in Den Haag 💕

Woensdag 14 februari is het weer de dag van de Romantiek: Valentijnsdag

Één van de legendes/mythes rondom het ontstaan van Valentijnsdag is: "In de avond voor hij geëxecuteerd zou worden, schreef Valentijn zelf de eerste "valentijnskaart", geadresseerd aan de blinde dochter van de cipier Asterius, getekend "Van jouw Valentijn". Toen de dochter de brief ontving, kon ze weer zien en het briefje lezen".

Uit het horeca aanbod in Den Haag hebben we een 3-tal Valentijns tips geselecteerd voor een romantisch uitje:

💕 VALENTIJNS ARRANGEMENT bij BIT Grill & Café & Boutique Hotel Corona 💕

De dag van de liefde, waarop een ieder zijn liefde voor elkaar mag vieren, staat weer voor de deur! Bij BIT Grill and Café geven we deze dag graag een extra liefdevolle lading met een bijzonder Valentijns arrangement ❤️

Aangezien de liefde door de maag gaat, bieden wij je een romantisch 3-gangen diner aan voor een speciale prijs van slechts €37,50 per persoon (exclusief drankjes).

❤️ Charcuterie plank voor 2 personen

❤️ Een heerlijk gebraden runderstaartstuk om te delen

❤️ Een dessert naar keuze

☛ Reserveer direct een tafel  of 070-7900032 ovv Valentijns diner

Aangezien inpandig Boutique Hotel Corona bevindt hebben wij een speciaal Valentijn overnachting arrangement besproken:

Hierna kan je rustig uitbuiken in één van de kamers in het hotel, geheel naar eigen keuze.

Op de kamer kunt u uw verblijf uitbreiden met het romantische Royal Love ❤️ arrangement.

Voor een kleine meerprijs van €25,- versieren wij uw kamer romantisch. 
Er staat een koude fles Cava, een doos bonbons en een flesje massageolie te wachten op u voor bij terugkomst van het diner. Tevens kunt u kiezen om het ontbijt op de kamer te laten serveren. Indien de bezetting dit toelaat bieden wij u een late check out aan, om nog langer van elkaar te kunnen genieten.

Voor kamer prijzen en boekingen: 

Valentijn.jpg

Bij Restaurant Oogst hebben ze ook een romantisch diner arrangement samengesteld: 

❤️ VALENTIJN MENU ❤️

 

Champagne De Venoge “Princess” Rosé 

❤️

Zeeuwe platte oesters "For two"

- Passie vrucht - komkommer - Bloody Mary -

❤️

Gebrande makreel met bietjes en mierikswortel

❤️

Lichtgebonden tuinkruidensoep met kurkuma

❤️

** In de oven bereidde grietfilet met "Fleur de coourgette"  ** 
                        Onderdeel van het 6 gangen arrangement

❤️

Gebraden ossenhaas, van paddestoelen

❤️

Valentijns hart met witte chocolade mousse en exotische sorbe

 

Champagne De Venoge “Princess” Rosé 

5 gangen romantisch diner 45,- p.p.

Of 

6 gangen romantisch diner a 55,- p.p.


Bij Restaurant Basaal serveren de normale kaart in een romantische setting ❤️


Bij Brasserie Huisman heeft de chefkok een romantisch diner samengesteld:

💕 Woensdag 14 februari Valentijnsdag  💕

Samen met onze chefkok hebben we een romantisch diner samengesteld:

Anti Pasti

💕

Verse halve Kreeft / Black Agnus Entrecôte

💕

Grand Petit Dessert

€31,50 p.p.