Custom Search
Zoek je een restaurant in Den Haag centrum of Scheveningen?

BIB Gourmand voor Restaurant Oogst en Restaurant Basaal

De Michelingids heeft de befaamde BIB Gourmands weer uitgereikt in Nederland! In Den Haag kregen (slechts...) 2 restaurants dit predikaat voor uitstekende prijs/kwaliteit van de Michelin inspecteurs: Restaurant Basaal op de Dunne Bierkade en Restaurant Oogst op de Denneweg.

 Bas Oonk zoekt vis uit bij Holland Vis in Scheveningen

Bas Oonk zoekt vis uit bij Holland Vis in Scheveningen

Chefkok/eigenaar Bas Oonk van Restaurant Basaal is trots dat hij wederom dit jaar deze erkenning ontvangt van de Michelin inspecteurs. Al jaren lang kookt Bas Oonk op de Dunne Bierkade een eigen, hedendaagse kookstijl die hij met passie en gedrevenheid heeft ontwikkeld. Bas haalt zijn producten zoveel mogelijk in de directe omgeving. Zo laat hij exclusief kaas maken bij Kaasboerderij De Vierhuizen uit Zoeterwoude voor Basaal. Ook zoekt Bas iedere week zijn verse vis uit in Scheveningen bij Holland Vis. Voor vele Haagse gasten, maar ook toeristen is dit al jarenlang een lievelingsadres rondom de oude grachten in Den Haag waar Bas samen met Loes Oonk de scepter zwaait.

 Gerecht met Corvina bij restaurant Oogst

Gerecht met Corvina bij restaurant Oogst

Nieuwkomer met een BIB Gourmand in Den Haag is Restaurant Oogst op de Denneweg. Restaurant Oogst is 'het zusje' de brasserie, als je dat zo mag noemen, van Restaurant Calla's (* Michelin). Patron-cuisinier Marcel van der Kleijn is hier de culinaire inspirator van het pittoreske restaurant in het centrum van de stad.  Chefkok Dustin Gordon kookt met zijn 'Oogst' graag met het seizoen mee. Vele ingrediënten komen uit de groenten en kruidentuin 'Laantje Voorham" van Arie Voorham uit Wassenaar. De gerechten van restaurant Oogst zijn puur en smaakvol en een culinaire weerspiegeling van het seizoen. Uit de Oogst stel jezelf het menu samen voor de lunch of het diner. 
Alexandros Spanakis zorgt in het restaurant voor een prettige ambiance en met zijn gastvrije houding voor een prettige service.

De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de MICHELIN gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro.


De gids geniet elk jaar van een steeds grotere populariteit. “Onze inspecteurs voelen het tijdens hun bezoeken: restaurateurs streven naar deze onderscheiding, ze doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Ze beperken zich niet tot éen menu maar bieden een ruime keuze met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Geen wonder dat steeds meer gasten op zoek zijn naar een restaurant met een Bib Gourmand”, aldus Michael ELLIS, internationaal directeur van de MICHELIN gidsen.

De Bib Gourmand Benelux 2018 wordt vanaf 23 november verkocht voor een prijs van € 17,95 (Belgie en Nederland) en € 17,44 (Luxemburg).

BIB Gourmand

Over de MICHELIN gids

De MICHELIN gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Het is een vitrine van de mondiale gastronomie en zet zowel de culinaire dynamiek van een land, nieuwe tendensen als de talenten van morgen in de schijnwerpers. De MICHELIN gids cree?ert waarde voor restaurants dankzij de onderscheidingen die het jaarlijks uitdeelt. Het draagt bij tot de uitstraling van de lokale gastronomie en de toeristische aantrekkingskracht van streken. Dankzij zijn rigoureuze selectiemethode en historische kennis van de hotel- en restaurantsector, biedt de MICHELIN gids aan zijn klanten een expertise aan die uniek is in de wereld en daardoor ook een service die kwaliteitsvol is.

De selecties zijn op papier en online beschikbaar. Ze zijn zowel toegankelijk op het internet als op het geheel van de mobiele ondersteuningen die een navigatie aanbieden die aangepast is aan het gebruik van iedereen, maar ook een dienst voor online reservatie.
Met de MICHELIN gids blijft de Groep miljoenen reizigers begeleiden in hun verplaatsingen, om hen een unieke mobiliteitservaring te laten beleven.

Presentatie MICHELIN gids 2018 Belgie? en Luxemburg: maandag 20 november 2017 Presentatie MICHELIN gids 2018 Nederland: maandag 11 december 2017

Bezoek bij Delflandse Vleesmeesters

De Delflandse Vleesmeesters is een club jonge boeren uit Midden Delfland die een zoektocht is gestart naar meerwaarde van de Midden-Delflandse melkkoeien. Uit deze zoektocht kwam de conclusie dat er naast de primaire rol van melk geven een grote kans ligt voor het verwaarden van het melkkoeienvlees.

In het huidige systeem worden de koeien erg ondergewaardeerd terwijl het vlees zich kenmerkt als duurzaam, transparant en van uitstekende kwaliteit. Daarnaast kan het lokaal vermarkt worden en wordt het leven van de koeien beter door de extra afmestingsperiode die er aan toegevoegd wordt. Allemaal thema’s die erg spelen in de maatschappij en waar we met dit concept aan kunnen voldoen.

Daarom is het juist zo gaaf om met een groep jonge agrariërs samen op te trekken om naast de zuivel ook een lekkere stukje Midden-Delflands vlees op tafel te krijgen.

De groep is ontstaan vanuit het jongeren boeren traject die ondersteunt wordt door Gemeente Midden-Delfland en adviesbureau Boerenverstand.

Samen met Michiel de Vlieger van Cometa Culinair hebben we een bezoek gebracht bij één van de leden, Anton van der Ende, die melkveehouder in Schipluiden is. In het uitgestrekte landschap onder de rook van Delft en Rotterdam, vlak langs de nieuwe A4 ligt de melkveehouderij. De meeste van de Roodbont koeien genoten van de buitenlucht op het moment van bezoek.

Delflandse Vleesmeesters

In de stal stonden enkele kalveren en een aantal drachtige koeien die over enkele weken gingen bevallen. Anton en zijn mede coöperatie genoten zijn zeer begaan met het lot van de dieren en het welzijn van de omgeving waar deze opgroeien.

Na een vruchtbaar leven als melkkoe worden ze, na gemiddeld 6 jaar en 5 maanden, naar het slachthuis toe gebracht(!). Door de melkkoeien zelf naar het slachthuis te brengen zorgt dit voor zo min mogelijk stress bij de dieren.

Het vlees wordt verwerkt door de Delftse keurslager Evert van Winden en je kan hier ook pakketten, diepgevroren, Delflandse vlees kopen. Het vlees is wat meer geaderd en heeft over het algemeen meer vet, dit resulteert in meer smaak en een stevige bite van het vlees.

Een absolute aanrader om deze jonge, gedreven leden van coöperatie De Delflandse Vleesmeesters te volgen en zeker hen producten te kopen al dan niet in de keuken te gebruiken.

Hollands Wild Diner bij Restaurant de Tapperij

Hollands wild diner vrij 20 okt & za 21 okt

Traditioneel start het wildseizoen op 15 oktober die ‘officieel’ tot 31 december duurt. In deze periode wordt op de meeste wildsoorten gejaagd in Nederland. 
Chefkok Hans Richel is in deze periode helemaal in zijn culinaire, creatieve element.

Deze hele periode vindt je allerlei wildgerechten op de menukaart en ‘buiten de kaart om’, hetgeen op dat moment voorhanden is. 
Alles van het beest wordt verwerkt in de gerechten; de karkassen voor de saus, de niertjes en levertjes voor de paté en de afsnijdsels in stoofpotten.

Uitgangspunt is dat het wild van Hollandse bodem afkomstig is. Het wild is afkomstig van een jager uit de directe omgeving of van de Lindenhoff Marché of poelier Pieter van Meel uit Diemen.

 Chefkok Hans Richel tussen het Hollands geschoten wild

Chefkok Hans Richel tussen het Hollands geschoten wild

Om het wildseizoen in te luiden zijn er op Vrijdag 20 oktober & Zaterdag 21 oktober bij Restaurant de Tapperij speciale wildavonden georganiseerd.

Chefkok Hans Richel heeft een afwisselend menu samengesteld met wild van Hollandse bodem met twee poters (gevogelte) en vier voeters (haar wild).

Ian Wolbrink van Wijnkoperij De Gouden Ton Den Haag heeft een bijpassend wijnarrangement samengesteld. Ian zal aan het begin van het diner een korte toelichting geven over welke wijnen bij de diverse wildgerechten het juiste combineren.

 

Hollands Wildmenu

Carpaccio van hert met truffeldressing

***

Sandwich van licht gerookte duivenborst met vijgen compôte en een amandel pesto

***

Heldere bouillon van fazant

***

‘Wellington’ van Hollandse haas met wild garnituur

***

Tosti blauwe kaas, eendenlever en appelstroop
of
Tarte Normande

 

Menu prijs €59,50 inclusief welkomst glas Cava
Bijpassend wijnarrangement €25,50
Menu prijs inclusief wijnarrangement €85,-

Inloop en aperitief 18:30 uur

Aanvang Hollands wilddiner 19:00 uur

Reserveren:
Restaurant De Tapperij
Atjehstraat 66
2585 VL Den Haag
 070 - 352 39 98
reservering@detapperij.net

Vrijdag 25 augustus Calla's on the Beach

Ook dit jaar verruilt Marcel van der Kleijn, voor één dag, zijn keuken bij Calla's met de keuken van Culpepper! Op vrijdag 25 augustus organiseren Culpepper en Calla's opnieuw Calla's on the Beach.

Speciaal voor "Calla's on the Beach" heeft Marcel van der Kleijn een 7-gangen menu samengesteld:

'Zeeuwse Geeltje', keta en kaviaar vinaigrette
***
'Cappuccino' van schaaldieren met 'Robuchon' gamba
***
Bretonse schol, aardappel-olijfolie mousseline, brandade van scharrelkip, jus met dragon
***
'Navarin' van Texels lam met tomaatjes en salie
***
Gepocheerde runderhaas met zilveruitjes en zomertruffel
***
'Peche Melba' gepocheerde perzik, frambozen, vanille roomijs

6-gangen €65,- p.p.
6-gangen inclusief bijpassen wijnarrangement €95,- p.p.


Aanvang 19:00 uur

Reserveren: 
Beachclub Culpepper
Zwarte Pad 60 Scheveningen
cu@culpepper.nl
06 - 22 75 58 60
Prijs menu € 65,00 p.p.
Prijs incl. bijpassend wijnarrangement€ 95,00 p.p.

Calla's on the Beach | Beachclub Culpepper
Beachclub Culpepper | Scheveningen
Calla's on the Beach | Beachclub Culpepper

Restaurant Calla's
De Michelingids omschrijft Restaurant Calla’s als volgt: “Hier wacht u een memorabele maaltijd, sober en delicieus geraffineerd”.
Executive chefkok Ronald van Roon zorgt samen met zijn partner, gastvrouw Bianca Fellinger, voor een constante kwaliteit in de keuken, service en gastvrijheid bij Restaurant Calla's.
De groenten, kruiden en eetbare bloemen, die gebruikt worden in de gerechten komen, uit de eigen moestuin "Laantje Voorham" van Arie & Ans Voorham.

Marcel van der Kleijn is tevens eigenaar van het succesvolle BIT Grill & Café op het Buitenhof en Restaurant Oogst winnaar van de Gouden Pollepel 2016 in het AD.

Beach Clubculpepper

Beachclub Culpepper ligt op één van de mooiste stukjes strand van Scheveningen; het Zwarte Pad. We zijn vanaf half maart tot oktober dagelijks geopend om te zonnen, te eten, te drinken, een romantische bruiloft te vieren of met vrienden en/of collega’s het leukste evenement op het strand te hebben! 

Met de houtgestookte pizza-oven zijn ze uniek op het strand van Scheveningen. De pizza’s uit de oven worden gemaakt van lokale en biologisch geproduceerde ingrediënten.  Even geen zin in pizza? Geen probleem, de kaart staat vol andere heerlijkheden en voor groepen steken ze regelmatig de barbecue aan.