koken & tafelen algemeen

Openingsweekend Brasserie Ock, buitenplaats Ockenburgh

Tijdens het weekend van 12 en 13 september opende Brasserie OCK, buitenplaats Ockenburgh haar deuren met een pop-up restaurant met chefkok Sander Beekink achter de kachel (SOL Beach). 

Met behulp van vele vrijwilligers heeft de villa een frisse opknapbeurt gekregen. Het wordt veilig, schoon, bruikbaar en ‘pop-up’ klaar gemaakt. De overgenomen inventaris vanuit Chalet Ockenburgh hebben we grondig schoongemaakt en ‘opgepimpt’. De veelal gerecyclede meubelen krijgen een hippe en eigentijdse look. Wij hebben de haag voor de villa weggesnoeid en een mooi pad richting het terras en de entree aangelegd.

Wij hebben weinig (financiële) middelen maar met heel veel mankracht, liefde en betrokkenheid krijgt Brasserie OCK een sfeervolle en uitnodigende uitstraling.

Na de Open Monumentendagen blijven wij gewoon open en kunt u de komende herfst en wintermaanden na afloop van een wandeling of andere sportieve activiteit, bij ons blijven genieten van een kop koffie, lunch of diner op deze prachtige locatie.

In het voorjaar van 2016 gaat de Gemeente Den Haag de villa casco renoveren. Tijdens deze restauratie verhuist brasserie OCK tijdelijk naar een nog nader te bepalen locatie op het landgoed. Hoogstwaarschijnlijk gaat dit ‘De Kas’ worden, het eerdere ‘Villa Escamp, welke direct achter de villa wordt geplaatst. Hier stond voorheen de aanbouw van de jeugdherberg.

Nadat de Gemeente de villa heeft gerenoveerd, gaat de horeca terug in de villa en gaan wij werken aan de definitieve vorm. Namelijk een kleinschalig hotel-restaurant met ruimte voor culturele- en overige activiteiten.

Sander Beekink kookte 2 dagen een heerlijk 4- gangen menu in het nieuwe pop-up restaurant, bijgaand enkele sfeerfoto's.