koken & tafelen algemeen

De Pier in Scheveningen weer open (gedeeltelijk)

De Pier in Scheveningen is vanaf zaterdag 18 juli gedeeltelijk weer open! De heropening betreft het gerenoveerde bovendek, het pannenkoekenrestaurant, de toren en de bungyjump, maar ook Kust op de Pier. Vanwege de verbouwing is de toegang beperkt. De komende weken mogen er maximaal 800 mensen tegelijkertijd op De Pier in Scheveningen. De toegang tot De Pier is gratis. 

De Pier in Scheveningen opent zaterdag 18 juli weer deels haar deuren. Wethouder Joris Wijsmuller zal om 10.00 uur samen met de eigenaren van De Pier, letterlijk de poorten van De Pier openen. Vanaf dat moment kunnen bezoekers weer vanaf De Pier genieten van het geweldige uitzicht op zee én de boulevard. 

“Alleen al het repareren van het houten wandeldek van 300 meter lang en 12 meter breed was een hele klus!”, aldus Willem Gaymans, directeur KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels), namens De Pier BV. “Hier worden gedurende de komende maanden kiosken geopend, zodat men ook op het bovendek wat kan eten en drinken. Daarnaast hebben we ons de afgelopen maanden gericht op het herstellen van alle installaties (brand en nuts) en vele andere bouwkundig herstelwerkzaamheden op De Pier. Wij streven ernaar om in augustus het benedendek te openen, waar een breed scala aan ondernemers hun deuren openen. Alle negen de kiosken zijn verhuurd en worden op dit moment verbouwd en ingericht. Later dit jaar zal de bouw van het Reuzenrad starten zodra de benodigde vergunningen zijn afgegeven.”

Een icoon voor Nederland
De Pier, een architectonisch en technisch hoogtepunt uit 1959, is niet alleen een icoon voor Nederland, maar is ook internationaal zeer bekend. Miljoenen mensen hebben herinneringen aan de Pier. In oktober 2014 kreeg De Pier twee nieuwe eigenaren: KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep. Zij willen van de Pier een creatieve en innoverende plek maken met horeca, kunst en cultuur en De Pier weer internationaal op de kaart zetten. Zo zullen er diverse evenementen georganiseerd worden waaronder TodaysArt Festival dat op 25 en 26 september de culturele opening van het iconische gebouw op zee in Scheveningen inluidt

Reuzenrad
De Pier wordt deze maanden flink verbouwd. Er komen kiosken op het houten wandeldek, waar eten en drinken gekocht kan worden. Later dit jaar start de bouw van het reuzenrad op De Pier.