Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

BIT Grill and Cafe; de hotspot voor vleesliefhebbers op het Buitenhof in Den Haag

BIT Grill and Cafe; de hotspot voor vleesliefhebbers op het Buitenhof in Den Haag

DEN HAAG - Wie van goed vlees houdt is bij BIT Grill and Café aan het juiste adres. Het restaurant van naastgelegen hotel Corona is inmiddels een waar begrip in de Haagse binnenstad. “Wij zijn een restaurant dat bekend staat om grote stukken vlees, steaks & burgers”, vertelt restaurant manager Kylian van der Hilst.

Ondernemer Marcel van der Kleijn, bekend van onder meer restaurant Calla’s, begon zijn carrière ooit als chef-kok bij het naastgelegen hotel Corona. Tegenwoordig is de patron-cuisinier eigenaar van het klassiek moderne restaurant aan het Buitenhof. Blikvanger in de zaak is de Josper Grill, de Rolce Royce onder de houtskoolgrills. “De Josper Grill staat centraal in onze keuken en is het pareltje van Marcel”, zegt van der Hilst. Dat BIT bekend staat om zijn grote stukken vlees is dus geen verassing. Hardlopers op de kaart zijn de angus rib-eye aan bot (1kg) en runderstaartstuk voor twee personen. Wie in plaats van vlees liever vis of vegetarisch eet hoeft niet te vrezen. “Voor liefhebbers van de vegetarische keuken serveren wij een classic gourmet burger met ui, augurk en tomaat. Daarnaast serveren we elke dag van de week ook een wisselende ‘special’ variërend van flammkuchen tot onze BIT-charcuterie plank.”

BIT Grill & café-3.jpg

Concept

Het horeca establishment is zodanig ingericht dat je kunt genieten van verschillende sferen. Wanneer je het restaurant van buiten nadert valt de karakteristieke serre direct op. Het terras is ruim opzegt en biedt plek aan ruim 200 gasten. Binnen vind je een mix van een no-nonsens uitstraling met natuurlijke materialen. Achterin de zaak is de open keuken en kun je ervoor kiezen om te dineren aan een lange tafel met uitzicht op de Josper Grill. Wie liever de voorkeur geeft aan intiem dineren kan plaatsnemen aan een van de lagen tafels in het restaurant. “Gasten zijn bij ons zeven dagen per week welkom. Grotere groepen kunnen wij overigens ook uitstekend faciliteren met een hapje en een drankje, indien gewenst is het zelfs mogelijk om een gedeelte van ons restaurant af te huren”, aldus van der Hilst.

BIT Grill & Café Den Haag-3.jpg
We proberen de samenstelling van onze menukaart af te stemmen op het internationale publiek
— Kylian van der Hilst.

BIT Grill and Café, Buitenhof 39, geopend: zeven dagen per week. Meer informatie https://www.bitgrill.nl

Klik op de foto’s voor een slideshow.

Tweede editie The Hague Cocktail Week staat voor de deur

Tweede editie The Hague Cocktail Week staat voor de deur

Valentijnsdag vieren kan bij deze (5) restaurants in Den Haag

Valentijnsdag vieren kan bij deze (5) restaurants in Den Haag