Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Spaans genieten bij restaurant La Rana in Den Haag

Spaans genieten bij restaurant La Rana in Den Haag

DEN HAAG - La Rana (De Kikker) was in 1986 het eerste Spaanse eethuis in Den Haag. Adje en Olga Swikker waren jarenlang het gezicht van het familiebedrijf aan de Stationsweg waar menig Hagenaar kennismaakte met de Spaanse keuken. Tegenwoordig zijn het dochter Raquel Swikker-Huigen en levenspartner Jeroen Huigen die het restaurant exploiteren.

“Toen mijn ouders in 1986 begonnen met La Rana was de Spaanse keuken in de Haagse binnenstad nog totaal onbekend. Populair in die tijd waren vooral de Chinese en Italiaanse eetgelegenheden. Vanaf de start zorgden mijn ouders ervoor dat al onze producten dagvers waren. Daarnaast hield mijn vader als barman met iedereen wel een praatje en creëerde hij een echt ‘huiskamer’ gevoel. Het maakte in die tijd niet uit waar je vandaan kwam of wat je deed, iedereen was welkom.”

Bar Bodega de Kikker � restaurant La Rana-5.jpg
Op zekere hoogte heerste er een sfeer waarin iedereen zich thuis voelde
— Raquel Swikker-Huigen

Van café naar Spaanse hotspot

“Mijn vader heeft voordat hij begon met het restaurant altijd in de omgeving gewerkt en kende hierdoor al veel gasten. Toen hij samen met mijn moeder La Rana begon was het oorspronkelijk alleen een café. In de weekenden werden er regelmatig ‘dart’ toernooien georganiseerd en al gauw werd de locatie hierdoor steeds bekender. Mijn moeder belanden door de toenemende vraag naar eten steeds vaker in de keuken en begon naast de Hollandse gerechten langzaam de Spaanse keuken te introduceren. Eerst met Spaanse gehaktballen, later met gamba’s en haar specialiteit paella. Toen zelfs de Spaanse ambassade mijn ouders benaderde om voor hun eten te koken denk ik dat ze pas echt besefte dat ze iets bijzonders opgebouwd hadden. Het café werd omgebouwd en ook de dartpijlen verdwenen waardoor de focus volledig kwam te liggen op het Spaanse eten.”

Bar Bodega de Kikker � restaurant La Rana-1.jpg

Ambassadeur

“Een van de mooiste momenten van de afgelopen jaren was toen de ambassadeur van Spanje onverwachts bij ons kwam eten. Ik weet nog goed dat hij ‘paella’ bestelde en naderhand vertelde dat hij zelfs in Spanje nog nooit zo’n lekkere variant had geproefd. Complimenten afkomstig van zulk hoog niveau geven een enorme stimulans om door te gaan met ons restaurant.”

In de volksmond gaan mensen nog steeds naar de Kikker, Ad en Olga
— Raquel Swikker-Huigen

Restaurant La Rana (De Kikker), Stationsweg 42-44, geopend: maandag t/m zaterdag. Meer informatie info@restaurantdekikker.nl.  

Paradijs voor kipliefhebbers bij Wings en Flats in Den Haag

Paradijs voor kipliefhebbers bij Wings en Flats in Den Haag

Ronald van Roon toegetreden tot restaurant vereniging Les Patrons Cuisiniers 

Ronald van Roon toegetreden tot restaurant vereniging Les Patrons Cuisiniers