Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

De moderne stadsbistro aan het Lange Voorhout: Cottontree City

De moderne stadsbistro aan het Lange Voorhout: Cottontree City

DEN HAAG - Vroeger ‘Le Bistroquet’, tegenwoordig ‘Cottontree City by Dimitri’. Een interview met de uitbaters van het horeca-establishment aan het Lange Voorhout in Den Haag.

“Het is altijd een droom geweest om samen een restaurant te openen”
— Chef-kok Dimitri Heinrichs.

In de tijd van ‘Le Bistroquet’ was het de Haagse fotograaf Theo Meijer die er de beroemde foto maakte van politicus Hans Wiegel. Tegenwoordig staat het restaurant onder leiding van Dimitri Heinrichs en partner Manon Heinrichs-Hemmink. Hij, ooit begonnen als souschef met een grote passie voor koken. Zij, afkomstig uit de financiële sector met een oog voor details. ”Het is altijd een droom geweest om samen een restaurant te openen. Sinds 2018 zijn Manon en ik hier dagelijks te vinden en genieten wij elke dag opnieuw van ons avontuur.”

Cottontree City by Dimitri � Lange Voorhout Den Haag-51.jpg

Lange Voorhout

Het Lange Voorhout is misschien wel een van de bekendste straten van Den Haag en laat dat nou net de locatie zijn waar de moderne stadsbistro te vinden is. Omringd door de voormalige ambassade van Amerika en het Escher museum is het restaurant met de knalrode voorgevel haast niet te missen. Cottontree City heeft binnen plaats voor ruim 50 gasten en beschikt in de zomermaanden over een terras met een prachtig uitzicht. Het interieur kenmerkt zich door een mix van kunst aan de muur, het rode meubilair en de ronde banken. Het restaurant straalt een rustige en aangename sfeer uit dat uitstekend past bij de locatie. Sinds 2016 is het horeca-establishment nog beter te bereiken door de opening van de parkeergarage onder het Tournooiveld. “De opening van de parkeergarage heeft de bereikbaarheid van ons restaurant absoluut vergroot. Lange tijd was de omgeving slecht bereikbaar en kon men alleen parkeren op een beperkt aantal parkeerplaatsen. Inmiddels kunnen onze gasten een bezoek aan bijvoorbeeld theater Diligentia perfect combineren met een diner in ons restaurant terwijl hun auto op loopafstand geparkeerd staat.”

Cottontree City by Dimitri � Lange Voorhout Den Haag-27.jpg

Verandering in het menu

Cottontree City voert vanaf de start in 2015 een menukaart zonder onderscheid tussen voor-, tussen- en hoofdgerechten. De gerechten, afgestemd op het seizoen, variëren van gestoofde sukade van hert tot gegrilde dorade. Daarnaast is het ook mogelijk om een ‘menu de chef’ met minimaal drie en maximaal zes gangen te bestellen. Gerechten die de afgelopen jaren veelvuldig op de kaart hebben gestaan zijn er nog steeds en kosten allemaal € 22,-.

“Wij hebben sinds kort een vegetarisch gerecht toegevoegd aan ons menu. Normaliter konden gerechten besteld worden met kleine aanpassingen maar omdat de vraag naar vegetarisch eten steeds groter werd hebben wij onze menukaart hierop aangepast.”

“Liefhebbers van de vegetarische keuken zijn van harte welkom om onze tortellini (€ 14,-) te komen proeven.”
— Dimitri Heinrichs

Cottontree City by Dimitri is zes dagen per week geopend en gevestigd aan het Lange Voorhout 98 in Den Haag.

Meer informatie: city@cottontree.nl


Klik op de foto’s voor een slideshow

Restaurant Calla's opnieuw het enige sterrenrestaurant in Den Haag

Restaurant Calla's opnieuw het enige sterrenrestaurant in Den Haag

Visliefhebbers opgelet; Hendriks Fish & Drinks geopend in Den Haag

Visliefhebbers opgelet; Hendriks Fish & Drinks geopend in Den Haag