koken & tafelen algemeen
Casper van Dort by Michiel de Vlieger

Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Binnenkijken bij Bar en Grill restaurant Steam in Scheveningen

Binnenkijken bij Bar en Grill restaurant Steam in Scheveningen

SCHEVENINGEN – Bar & Grill restaurant Steam is inmiddels een begrip aan de boulevard, maar waarom nou eigenlijk precies? Wie het restaurant betreedt komt terecht in een bijzondere wereld vol stoom, mechaniek en verbeelding. “Steam biedt gasten een unieke en totale ervaring. Ons personeel, volledig in stijl gekleed, zorgt ervoor dat gasten zich wanen in een wereld van romantiek, industrie en revolutie,” aldus mede-eigenaar Mo Alsayegh. 

Tekst Owen O’Brien - Onderneemvandaag.nl

Foto’s Casper van Dort

Foto:  Cavado  (Tekst gaat door onder de foto)

Foto: Cavado (Tekst gaat door onder de foto)

Het restaurant, gelegen schuin tegenover de pier in Scheveningen, opende drie jaar geleden haar deuren en is inmiddels uitgeroeid tot een begrip aan de boulevard. De zaak heeft een grote ronde bar met comfortabele barstoelen om aan te zitten voor speciale cocktails, wijnen en barsnacks. Achterin het restaurant bevindt zich een open keuken met als hoogtepunt de Mibrasa-oven. Bar & Grill restaurant Steam biedt plaats aan ruim 200 gasten en is volledig ingericht volgens het steampunk concept. Het is een mix van fine dining en entertainment met internationale allure. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag verzorgt de tweemansformatie ‘STeam Live’ de muziek in het restaurant.

Foto:  Cavado

Foto: Cavado

Menu

Een bezoek aan Bar & Grill restaurant Steam is meer dan een lunch- of dinerervaring en biedt een totale beleving. De echte vleesliefhebber kan bij Steam zijn hart ophalen. Vlees wordt er namelijk bereid in de Mibrasa, een gesloten houtskooloven waar je met een speciaal schuifsysteem de luchtstroom perfect kunt controleren. Aan de voorkant van het restaurant bevindt zich een eyecatcher; de rotisserie. “Je hebt bij ons een fijne keuze uit voor-, hoofd- en nagerechten, alles is vers, goed gekruid en met aandacht bereid. Bij de voorgerechten springt onze charcuterie van Spaanse Iberico-, Italiaanse Parma- & Limburgse Livarham met geroosterd rozemarijnbrood eruit. Als hoofd kun je gaan voor een goede Cape Town-burger, Finger Ribs (het vlees tussen de ribben van het Iberico-varken met Steam-marinade, salade & friet) of voor vers gegrilde kip van de rotisserie. Gasten die na het diner graag nog een dessert met thee of koffie willen, raad ik onze huisgemaakte Twix met een bol vanille-ijs en slagroom aan”.

Foto:  Cavado

Foto: Cavado

Meer dan 50 biersoorten

“Naast onze uitgebreide menukaart bieden wij gasten speciale cocktails, wijnen en meer dan vijftig soorten bier aan. Wat uniek is aan onze locatie, is dat wij bierproeverijen organiseren waarbij gasten kunnen kiezen uit acht verschillende bieren. Bij elk bier serveren wij een passend hapje, dit alles voor slechts €9,90 euro per persoon. Cocktailliefhebbers zijn bij ons ook van harte welkom om cocktails te proeven of zelf te maken tijdens een van onze cocktailworkshops.”

Foto:  Cavado

Foto: Cavado

Bar & Grill restaurant Steam is zeven dagen per week geopend en hanteert de volgende openingstijden:

Foto:  Cavado

Foto: Cavado

Maandag t/m donderdag 10:00 uur - 24:00 uur 
Vrijdag en zaterdag 9:00 uur - 2:00 uur
Zondag geopend 9:00 uur - 24:00 uur

Facebook & Instagram

Een tafel reserveren? Klik dan hier.

Afkoelen? 3 x de lekkerste ijssalons in het centrum van Den Haag

Afkoelen? 3 x de lekkerste ijssalons in het centrum van Den Haag

Een stukje Italië in Den Haag bij Solo Vino by Gusto

Een stukje Italië in Den Haag bij Solo Vino by Gusto