koken & tafelen algemeen
Casper van Dort by Michiel de Vlieger

Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Een stukje Italië in Den Haag bij Solo Vino by Gusto

Een stukje Italië in Den Haag bij Solo Vino by Gusto

DEN HAAG - Italiaanse restaurants zijn er in allerlei soorten en maten, Solo Vino by Gusto mag zich gerust scharen in de categorie, ‘authentiek’ Italiaans. Het restaurant, gelegen aan het plein in Den Haag, biedt capaciteit aan ruim 100 gasten. “Solo Vino by Gusto is dé plek om te lunchen, borrelen en dineren zowel zakelijk als met vrienden en familie,” aldus bedrijfsleiders Raffaele di Meglio en Oscar Jans.

Tekst Owen O’Brien - Onderneemvandaag.nl

Foto’s Cavado

Solo Vino by Gusto is zeven dagen per week geopend en biedt een wijnbar, à-la-carterestaurant en een verwarmd terras. “Ons restaurant beschikt over een winebar waar wij regelmatig wijnproeverijen organiseren. Gasten die op zoek zijn naar iets speciaals kunnen bij ons genieten van een ‘high wine’. De ‘high wine’ kost €32,50 euro per persoon en bestaat uit een glas prosecco met amuse, twee verschillende wijnen met Italiaanse gerechtjes en een kopje koffie of thee met dessert,” vertelt Jans.

Een stukje Italië in Den Haag

“Wij bieden onze gasten Italiaanse gerechten en een zeer uitgebreide Italiaanse wijnkaart uit eigen import. Een speciaal moment van de dag is bij ons de ‘aperitivo’, de borrel aan het einde van de middag, waar gasten kunnen genieten van de lekkerste wijnen, aperitiefjes en hapjes in onze wijnbar,” vertellen Di Meglio en Jans. Het restaurant biedt naast de ‘aperitvo’ een wekelijks wisselende ‘chefs special’ aan en presenteert 1 juni haar nieuwe menukaart. “Al onze gerechten worden bereidt met authentieke ingrediënten uit Italië. Het geheim zit hem in de perfecte combinaties en bereidingswijze. Ons deeg dat wij gebruiken voor de pasta’s en pizza krijgt na de bereiding minimaal drie dagen de tijd om te rusten. Voor het bakken van onze pizza’s gebruiken wij een traditionele pizza steenoven. Als onze gasten het leuk vinden kunnen ze bij ons in de keuken terecht voor het volgen van een pasta of pizza workshop. Mijn favoriete pizza is de ‘Margeritha Classic’ met verse mozzarella en basilicum,” zegt pizzabakker Gerardo Mennella.

Solo Vino by Gusto is gevestigd aan het Plein 22 in Den Haag. Het restaurant bevindt zich op steenworp afstand van de Tweede Kamer, het Binnenhof en het Mauritshuis.

 Bent u opzoek naar meer informatie of geïnteresseerd in het reserveren van een tafeltje, klik dan hier

Facebook - Instagram

Binnenkijken bij Bar en Grill restaurant Steam in Scheveningen

Binnenkijken bij Bar en Grill restaurant Steam in Scheveningen

Wat gebeurt er tijdens de eerste The Hague Cocktail Week?

Wat gebeurt er tijdens de eerste The Hague Cocktail Week?