koken & tafelen algemeen

"Van kop tot staart" Warme Winteravond Gemeente Museum Den Haag

Er gebeurt van alles achter de schermen van het Gemeentemuseum. Op de jaarlijkse Warme Winteravond nodigen we u dit keer uit om nieuwsgierig te zijn. Nieuwsgierig naar bijzondere achtergrondverhalen van het museum. Loop mee met de rondleidingen, sluit aan bij een lezing of doe mee met een workshop op één van de tentoonstellingszalen. Een avond om niet te missen!

Hoe ziet bijvoorbeeld de reis van een bijzondere jurk van Parijs naar Den Haag eruit? Wat komt er kijken bij de restauratie van een kunstwerk? En hoe onderhoud je een Berlage gebouw?

Ook kan u deze avond genieten van heerlijke hapjes en drankjes die in het teken staan van de bijzondere tentoonstelling ‘Nederland dineert’. Hoe hoort het eigenlijk? Luister en proef mee terwijl kookhistorica Marleen Willebrands een toelichting geeft bij historisch klaargemaakte hapjes en de authentieke Hyppocras.

Nico Englebert van Stijlslagerij Englebert zal deze avond een Livar varken uitsnijden en uitleggen wat je hier allemaal mee kan maken, van kop tot staart. Naast uitleg over het ontstaan van het Livar varken, krijg je die avond ook een aantal authentieke producten te proeven; balkenbrei, bloedworst en en zure zult.

En tot slot: Maak kennis met bijzondere Haagse drankjes van bierbrouwerij De Kompaan en  ecologische wijnhandel Vino Vero.  

Tickets:
Koop uw toegangsticket(s) alvast bij de kassa van het museum. Online zijn zij hier verkrijgbaar. 

Voorverkoop: €15,-
Avondkassa: €17,50