Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Hereford Rundvlees bij BIT Grill & Café

Hereford Rundvlees bij BIT Grill & Café

Het rundvlees wat BIT Grill & Café gebruikt voor de hamburgers, staartstuk, carpaccio, Rib Roast, ossenhaas, etc is afkomstig uit Ierland. Het Hereford ras is het meest gebruikte runderras waar zij mee werken afkomstig uit Ierland.

Hereford runderras

BIT Hereford rundvlees is met de hand geselecteerd, gerijpt, met de hand gesneden en perfect gegrilled in de Josper houtskool grill.

De Hereford is een van Ierlands oudste runderrassen , van oorsprong uit het graafschap Herefordshire in het midden van de 17de eeuw . Door de geschiedenis heen heeft de Hereford zijn kenmerkende witte kop en rode tekening gehandhaafd. Herefords grazen op Iers grasland en produceren fantastische 'gemarmerd' rundvlees met een kenmerkende smaak en wereld kwaliteit. 


Voor de Ierse export (landbouw) producten is jaren geleden Bord Bia in het leven geroepen om o.a. de producten van herkomst en kwaliteit te waarborgen.

Bord Bia is een belangrijke schakel tussen de Ierse voedselproducenten en bestaande en potentiële klanten wereldwijd. De organisatie heeft als doel markten voor Ierse producenten te ontwikkelen en daarmee de Ierse smaak op meer tafels in de wereld te krijgen. Voor de consument is het platform Irish Beef o.a. opgericht die de achtergronden van het Ierse vlees toelicht. Wat maakt Iers rundvlees nu zo heerlijk mals? Waarom is het zo diervriendelijk en duurzaam? Waarom hebben Ierse koeien alleen gras nodig? Op al deze geheimen krijg je hier antwoord. Maar ook recepten van consumenten en chefkoks (Chefs' Irish Beef Club) en tips en acties op social media worden gedeeld.

Bord Bia beseft hoe bijzonder de Ierse levensmiddelensector is en investeert continu in de optimalisering ervan. Daarbij wordt zowel op macro- als microniveau gedacht en gehandeld. Zo worden er grootschalige internationale marktonderzoeken gedaan, die zich uitstrekken over meerdere werelddelen. Tegelijk wordt op lokaal niveau de vinger aan de pols gehouden, bijvoorbeeld door de invoering van kwaliteits-waarborgsystemen, waarbij traceerbaarheid, dierenwelzijn en duurzaamheid belangrijk zijn. Deze aanpak, met oog voor zowel de basis als de eindconsument, zorgt dat de Ierse levensmiddelenindustrie wereldwijd een sterke reputatie heeft.

In de volgende video kan je zien hoe prachtig (groen) en hoe bewust Ierland omgaat met zijn omgeving en producten.


Zeevlam bij SOL Beach

Zeevlam bij SOL Beach

VISSCH culinair visfestival en Zeevlam bij de Visafslag

VISSCH culinair visfestival en Zeevlam bij de Visafslag