koken & tafelen algemeen

3 BIB gourmands voor Den Haag

Michelin heeft haar Bib Gourmands 2019 voor de Benelux bekendgemaakt. In het nieuwe boekje staan 129 Nederlandse zaken die door Michelin bezocht en gekeurd zijn en die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro. In Den Haag zijn er drie restaurants die deze erkenning kregen voor het jaar 2019.

Nieuw Restaurant Tapisco

Restaurant Oogst

Restaurant Basaal

Uit Het AD Haagsche Courant

Uit Het AD Haagsche Courant

Foto Expositie "The Hague Cookbook" 1 - 30 september Magasin Horas

Foto Expositie "The Hague Cookbook"
1 - 30 september 2018 + Boek lancering

Magasin Horaz
Molenstraat 19, 2513 BH Den Haag

Woensdag t/m zondag 11:00 - 19:00 uur
Op afspraak: 06-43816502

Expositie The Hague Cookbook.jpg

De afgelopen periode ben ik druk bezig geweest met het maken van foto's om het "The Hague Cookbook" te kunnen realiseren.

Een afwisselende samenstelling van restaurants en foodgerelateerde winkels (patisserie, wijn, slager, delicatessen) uit Den Haag, Scheveningen en Rijswijk staan hierin vermeld met een recept dat men thuis kan maken. 

Het boek is een Engelstalige uitgave door Meze Publishing uit Sheffield die The Amsterdam Cookbook een hele reeks kookboeken in Groot-Brittannië hebben uitgegeven

Uit de foto's die ik heb gemaakt op de diverse locaties, heb ik een selectie gemaakt evenals een aantal Haagse stadsbeelden. 
Met trots 😀 hangen deze foto's de gehele maand bij Magasin Horaz, de gezellige winkel van Horas Simanullang in de Molenstraat 19 in Den Haag. 
Van woensdag t/m zondag is Magasin Horaz geopend van 11:00 uur - 19:00 uur
Voel je vrij om te kijken naar de selectie die ik heb gemaakt. Voor een afspraak kun je me bereiken op 06-43658102 of via een mail.


Den Haag Cover High Resolution.jpg
 
Expositie The Hague Cookbook-4.jpg

Marcel van der Kleijn opent 4e zaak: restaurant Tapisco

Marcel van der Kleijn heeft in Den Haag zijn vierde restaurant geopend. Zijn nieuwste zaak heet Tapisco en zit in een historisch pand aan de Kneuterdijk. De Iberische keuken staat centraal samen met cocktails en Spaanse en Portugese wijnen.

 

Sterchef Marcel van der Kleijn heeft samen met zijn partner Sharon van Tongeren met Tapisco zijn vierde zaak geopend in de binnenstad van Den Haag. Zijn andere restaurants zijn het met een  Michelinster bekroonde restaurant Calla’s, Bib Gourmand restaurant Oogst en het laagdrempelige BIT Grill & Café op het Buitenhof.

Tapas, petiscos, [Tap-isco] cocktails, Spaanse en Portugese wijnen, dit zijn de ingrediënten van zijn nieuwste zaak. In het pand, waar zo’n 300 jaar lang boekhandel De Vijf Vocalen en de laatste jaren Mees Pierson Bank heeft gezeten, zetelt nu Restaurant Tapisco.

Het restaurant is zeven dagen per week geopend vanaf 11:00 uur ’s ochtends. Tijdens de lunch worden authentieke gerechten uit de Spaanse en Portugese keuken geserveerd in een moderne uitvoering. De lunch gaat langzaam over in de borrel waarbij je een plateau Spaanse hammen kunt bestellen. De eye-catcher in de zaak is de bar die in het middelpunt van de ruimte staat, met erboven zes Spaanse hammen die hangen te rijpen

Naast de Spaanse hammen die sowieso heel de dag verkrijgbaar zijn, kunnen de gasten in de avond kiezen uit een scala aan tapas en petiscos, zoals empenada’s , gilda (beroemde pinxto uit San Sebastian), macaron van inktvis en tonijn, kiphaasje en gamba piri piri et cetera.