koken & tafelen algemeen
Back to All Events

Designkwartier


 Designkwartier Den Haag

Het designfestival met aanbod van bekende en nieuwe ontwerpers vindt plaats van 29 t/m 31 mei in het Zeeheldenkwartier, vlakbij het centrum. 

Aanstekelijke fantasie
Tijdens Designkwartier Den Haag zet het Zeelheldenkwartier de deuren wagenwijd open voor designliefhebbers, trendsetters en nieuwsgierigen. Met hun originaliteit, aanstekelijke fantasie en subtiel gevoel voor humor weten de ontwerpers je te raken, want ‘omdenken’, daar zijn ze meester in. Op allerlei onverwachte plekken kom je design tegen: in containers, binnentuinen, in een oude tandartsenpraktijk, bij mensen thuis en op straat. Voor de ontwerpers is Designkwartier Den Haag een kans om nieuw werk te presenteren, met hun publiek in contact te komen en feedback te krijgen.
Zo is het werk van het collectief Dutch Invertuals voor het eerst in Den Haag te zien, na presentaties in Eindhoven en Milaan. Bij Plant Power en Spruitje staat de kracht van planten, schimmels en sporen centraal. Er zijn pop-up stores voor De Luchtpost, het Deense merk Muuto en themawinkels, zoals een Grafische winkel, het warenhuis WOTH van (tijdschriftEigen Huis &Interieur) Mary Hessing en een Design Outlet-Store.
Ook bekende instellingen doen mee met speciale tentoonstellingen en presentaties, zoals Panorama Mesdag, Haags Historisch Museum, Stroom en KABK. In de vele bestaande winkels zijn, moderne designklassiekers, lifestyle-items en hebbedingetjes te koop. De bezoeker maakt kennis met design recht uit het atelier en met de verhalen van de ontwerpers.

Informatie Designkwartier 2015 voor publiek
www.designkwartier.com 
Entree: gratis, Programmaboekje met plattegrond: € 3,-
Data: vrijdag 29 t/m zondag 31 mei 2015
Ligging: Zeeheldenkwartier, vlakbij het centrum van Den Haag
Facebook: https://www.facebook.com/DesignkwartierDH
Twitter: https://twitter.com/DK_DH_Earlier Event: May 28
Week van het Nederlandse Bier
Later Event: June 7
Home Made Market