koken & tafelen algemeen
Back to All Events

Marché Royal - Hofkwartier

  • Marché Royal - Hofkwartier 26A Oude Molstraat Den Haag, ZH, 2513 BB Nederland (map)

Op zondag 4 oktober staat de Marché Royal in het Hofkwartier. Een markt met Franse muziek en producten. Bij het Venduehuis zijn Franse oldtimers te bewonderen. 

 

In de sfeervolle kronkelstraatjes van het Hofkwartier, achter Paleis Noordeinde, staan kraampjes met mediterrane waar, van delicatessen tot mode en snuisterijen. Overal zijn terrassen, de café’s en restaurants hebben een mediterraan thema en op diverse plaatsen is er Franse live-muziek. Als ‘piece de resistance’ is er de show van Franse klassieke auto’s. In het Venduehuis aan de Nobelstraat is het ‘kijkdag’ met een Frans tintje’ voor de aankomende kunst- en antiekveiling. 

Het evenement wordt geopend door de Franse ambassadeur, Laurent Pic om 12.30 uur bij het Venduehuis. 

De klassieke auto’s maken een rijtoer en zijn te bezichtigen voor en om het Venduehuis aan de Nobelstraat. De auto’s geven een mooi representatief beeld van het begin van de Franse auto industrie (vanaf 1959). De Alliance Française, het Franse instituut dat in het Hofkwartier talencursussen Frans verzorgt, is een van de initiatiefnemers en waarborgt de authentieke Franse aspecten van het evenement. 


Earlier Event: October 2
Lucy's Wijsje op de Pier Scheveningen
Later Event: October 9
VISSCH Culinair visfestival