koken & tafelen algemeen
Back to All Events

Foodfilm festival VIS

  • Kantine Visafslag 1 Visafslagweg Den Haag, ZH, 2583 DM Netherlands (map)

De 4e editie van het Food Filmfestival On Tour staat in het teken van VIS! Samen met partner Kadergroep Visketen presenteren we een veelzijdig programma dat de hele keten in beeld brengt, van haak tot bord, in het hart van de Nederlandse visserij, de Visafslag in Scheveningen. Een dag lang verbeelding en verdieping, voor liefhebbers van vis en de zee. 

Met natuurlijk de mooiste films over ons laatste wilde eten. Diverse documentaires en shorts die inzicht bieden in de wereld van de visserij en de relatie met natuur. Van de moderne Nederlandse haringvisserij tot aan kleine vissers in ontwikkelingslanden. Over gastronomie, en over voedselverspilling. Maar bovenal over de schoonheid en kwetsbaarheid van de zee en haar bewoners.

Daarnaast zijn er workshops om je vingers bij af te likken. Waar moet je op letten als je vis koopt? Hoe bereid je die vreemde vissoort uit de Noordzee? Hoe ga je om met een fileermes? Onder begeleiding van een visser kun je die dag ook aan boord gaan van een boot in de haven.

Het Food Filmfestival levert altijd voer voor discussie. Tijdens de Grote Visshow gaan vissers, onderzoekers, natuurbeschermers en de consument gaan met elkaar in dialoog over de toekomst van de visserij en de Noordzee in Nederland. Want we willen nu en in de toekomst blijven genieten van lekkere vis maar ook een gezonde en ecologisch diverse Noordzee. Dus gaan we samen op zoek we naar creatieve oplossingen voor duurzaam gevangen vis voor een eerlijke prijs. 

Dompel je onder in het Food Filmfestival te Scheveningen!
Earlier Event: October 24
Home Made Market op de Pier