koken & tafelen algemeen

Foodlabs 5 elementen 5 smaken

Foodlabs 5 elementen 5 smaken

Na het succes van afgelopen jaar is er dit jaar ook weer het culinaire en creatieve 5-gangen diner bereid door 5 Haagse chefkoks. Het uitgangspunt van de gerechten zijn de 5 elementen, iedere chefkok maakt een gerecht met als leidraad één van de elementen. Restaurant Basaal is dit jaar gastheer van Foodlabs. 

Laat je op zondag 22 april culinair verrassen met een 5-gangen diner geïnspireerd door de 5 elementen van 5 Haagse chefkoks met een eigen creatieve stijl en smaak.

Aanvang aperitief 18:00 uur
Diner start om 19:00 uur

€49,50 p.p.  Reserveren 070-427 68 88 of info@restaurantbasaal.nl

Bas Oonk.jpg

Aarde

Bas Oonk

Restaurant Basaal

Bob Staal | restaurant Waterproef

Vuur

Bob Staal

Restaurant Waterproef

Edwin van der Goor | Weduwe van der Toorn

Water

Edwin van de Goor

Weduwe van der Toorn

Mark van Bemmel | Restaurant Publique

Lucht

Mark van Bemmel

Restaurant Publique

Remi Truijen | Restaurant Bøg

5e element

Rémi & Sigrid

Restaurant Bøg

Goût de France / Good France in Den Haag

Het gastronomische evenement Goût de France / Good France is een wereldwijde viering van de Franse keuken. Chef-koks over de hele wereld serveren ieder jaar op de eerste dag van de lente (woensdag 21 maart) een “diner à la française”. Dit evenement, dat in 150 landen wordt georganiseerd, draagt bij aan de bloei van de Franse keuken op alle vijf de continenten.
In Nederland doen er (slechts) 20 restaurants mee, waaronder de Haagse restaurants De Tapperij en Publique

Beide restaurants hebben een 'klassiek Frans menu' samengesteld die wordt geserveerd op woensdag 21 maart t/m zaterdag 24 maart als thema.

Restaurant de Tapperij Den Haag

Hans Richel

van Restaurant de Tapperij
Hans: "De klassieke Franse keuken is mijn (menu)kaart altijd een leidraad geweest, niet alleen de eigengemaakte sauzen en soepen maar ook de kooktechnieken."

Restaurant Publique | Mark van Bemmel

Mark van Bemmel

Chefkok Mark van Bemmel van Restaurant Publique.
"De Franse keuken is voor mij altijd een basis waarin je verder kan innoveren met smaken en bereidingen", aldus Mark van Bemmel


Menu Restaurant de Tapperij

Steak Tartare à la minute
of
Coquille met krab en een kreeftensaus
 
***
 
Tournedos ‘Rossini’
of
Zalm kotelet à la Florentine  
 
***
 
Moelleux au chocolat
of
Plateau des fromages
 
3 - gangen €39,50
4 - gangen €47,50
 

Menu Restaurant Publique

Amuse: Brioche kippelever pate
***
Langoustine velouté, paprika rouille, krokante hollandse garnaal
***
Steak tartare a la maison(kwartel ei, amsterdamse ui, cornichon, sjalot, BBQ olie

***
Pintade, topinamboer, schorseneer, kervel en jus

Optie franse kazen met compote

***
Crème brulee van witte chocolade met Tonka bonen crème anglaise

€52,50
Menu 5 gangen incl kaas €52,50
Incl. Amuse en Madeleines bij de koffie.
 

goute de frnace.png