koken & tafelen algemeen

💕 3 Valentijn tips in Den Haag 💕

Woensdag 14 februari is het weer de dag van de Romantiek: Valentijnsdag

Één van de legendes/mythes rondom het ontstaan van Valentijnsdag is: "In de avond voor hij geëxecuteerd zou worden, schreef Valentijn zelf de eerste "valentijnskaart", geadresseerd aan de blinde dochter van de cipier Asterius, getekend "Van jouw Valentijn". Toen de dochter de brief ontving, kon ze weer zien en het briefje lezen".

Uit het horeca aanbod in Den Haag hebben we een 3-tal Valentijns tips geselecteerd voor een romantisch uitje:

💕 VALENTIJNS ARRANGEMENT bij BIT Grill & Café & Boutique Hotel Corona 💕

De dag van de liefde, waarop een ieder zijn liefde voor elkaar mag vieren, staat weer voor de deur! Bij BIT Grill and Café geven we deze dag graag een extra liefdevolle lading met een bijzonder Valentijns arrangement ❤️

Aangezien de liefde door de maag gaat, bieden wij je een romantisch 3-gangen diner aan voor een speciale prijs van slechts €37,50 per persoon (exclusief drankjes).

❤️ Charcuterie plank voor 2 personen

❤️ Een heerlijk gebraden runderstaartstuk om te delen

❤️ Een dessert naar keuze

☛ Reserveer direct een tafel  of 070-7900032 ovv Valentijns diner

Aangezien inpandig Boutique Hotel Corona bevindt hebben wij een speciaal Valentijn overnachting arrangement besproken:

Hierna kan je rustig uitbuiken in één van de kamers in het hotel, geheel naar eigen keuze.

Op de kamer kunt u uw verblijf uitbreiden met het romantische Royal Love ❤️ arrangement.

Voor een kleine meerprijs van €25,- versieren wij uw kamer romantisch. 
Er staat een koude fles Cava, een doos bonbons en een flesje massageolie te wachten op u voor bij terugkomst van het diner. Tevens kunt u kiezen om het ontbijt op de kamer te laten serveren. Indien de bezetting dit toelaat bieden wij u een late check out aan, om nog langer van elkaar te kunnen genieten.

Voor kamer prijzen en boekingen: 

Valentijn.jpg

Bij Restaurant Oogst hebben ze ook een romantisch diner arrangement samengesteld: 

❤️ VALENTIJN MENU ❤️

 

Champagne De Venoge “Princess” Rosé 

❤️

Zeeuwe platte oesters "For two"

- Passie vrucht - komkommer - Bloody Mary -

❤️

Gebrande makreel met bietjes en mierikswortel

❤️

Lichtgebonden tuinkruidensoep met kurkuma

❤️

** In de oven bereidde grietfilet met "Fleur de coourgette"  ** 
                        Onderdeel van het 6 gangen arrangement

❤️

Gebraden ossenhaas, van paddestoelen

❤️

Valentijns hart met witte chocolade mousse en exotische sorbe

 

Champagne De Venoge “Princess” Rosé 

5 gangen romantisch diner 45,- p.p.

Of 

6 gangen romantisch diner a 55,- p.p.


Bij Restaurant Basaal serveren de normale kaart in een romantische setting ❤️


Bij Brasserie Huisman heeft de chefkok een romantisch diner samengesteld:

💕 Woensdag 14 februari Valentijnsdag  💕

Samen met onze chefkok hebben we een romantisch diner samengesteld:

Anti Pasti

💕

Verse halve Kreeft / Black Agnus Entrecôte

💕

Grand Petit Dessert

€31,50 p.p.


UrbanFarmers Den Haag, de grootste rooftop stadsboerderij

Een aantal Haagsche horeca collega's: BIT Grill and Café, Restaurant Calla's, Restaurant Basaal, Restaurant de Tapperij en Brasserie Beekink & Co hebben een bezoek gebracht aan Europa's grootste rooftop farm UrbanFarmers Netherlands.

In 2016 werd Europa's grootste dakboerderij UF002 De Schilde gerealiseerd in en op het voormalige kantoorgebouw in de Televisiestraat. 
Met de productie van verse groenten en vis voorziet de stadsboerderij de stad jaarlijks van maar liefst 19 ton vis en 45 ton groenten. Het principe dat daarbij gebruikt wordt, is zoveel mogelijk gebruik maken van wat voedsel al in zich heeft. Zo worden voedingstoffen die vrijkomen bij visproductie hergebruikt voor groenteteelt en zuiveren de planten het water waarin de vis gekweekt wordt.

Aquaponics heet dit systeem, waarmee optimaal gebruik gemaakt wordt van de kracht van de natuur. Door het gebruik van aquaponics bespaart UrbanFarmers tot wel 90% op waterverbruik. Daarnaast maakt UrbanFarmers geen gebruik van pesticiden, herbiciden of antibiotica.

We namen een kijkje bij de kweekbassins van de UF Big City Swimmers (Tilapia) en de kas met kruiden, sla en groenten.

 

BIB Gourmand voor Restaurant Oogst en Restaurant Basaal

De Michelingids heeft de befaamde BIB Gourmands weer uitgereikt in Nederland! In Den Haag kregen (slechts...) 2 restaurants dit predikaat voor uitstekende prijs/kwaliteit van de Michelin inspecteurs: Restaurant Basaal op de Dunne Bierkade en Restaurant Oogst op de Denneweg.

Bas Oonk zoekt vis uit bij Holland Vis in Scheveningen

Bas Oonk zoekt vis uit bij Holland Vis in Scheveningen

Chefkok/eigenaar Bas Oonk van Restaurant Basaal is trots dat hij wederom dit jaar deze erkenning ontvangt van de Michelin inspecteurs. Al jaren lang kookt Bas Oonk op de Dunne Bierkade een eigen, hedendaagse kookstijl die hij met passie en gedrevenheid heeft ontwikkeld. Bas haalt zijn producten zoveel mogelijk in de directe omgeving. Zo laat hij exclusief kaas maken bij Kaasboerderij De Vierhuizen uit Zoeterwoude voor Basaal. Ook zoekt Bas iedere week zijn verse vis uit in Scheveningen bij Holland Vis. Voor vele Haagse gasten, maar ook toeristen is dit al jarenlang een lievelingsadres rondom de oude grachten in Den Haag waar Bas samen met Loes Oonk de scepter zwaait.

Gerecht met Corvina bij restaurant Oogst

Gerecht met Corvina bij restaurant Oogst

Nieuwkomer met een BIB Gourmand in Den Haag is Restaurant Oogst op de Denneweg. Restaurant Oogst is 'het zusje' de brasserie, als je dat zo mag noemen, van Restaurant Calla's (* Michelin). Patron-cuisinier Marcel van der Kleijn is hier de culinaire inspirator van het pittoreske restaurant in het centrum van de stad.  Chefkok Dustin Gordon kookt met zijn 'Oogst' graag met het seizoen mee. Vele ingrediënten komen uit de groenten en kruidentuin 'Laantje Voorham" van Arie Voorham uit Wassenaar. De gerechten van restaurant Oogst zijn puur en smaakvol en een culinaire weerspiegeling van het seizoen. Uit de Oogst stel jezelf het menu samen voor de lunch of het diner. 
Alexandros Spanakis zorgt in het restaurant voor een prettige ambiance en met zijn gastvrije houding voor een prettige service.

De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de MICHELIN gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro.


De gids geniet elk jaar van een steeds grotere populariteit. “Onze inspecteurs voelen het tijdens hun bezoeken: restaurateurs streven naar deze onderscheiding, ze doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Ze beperken zich niet tot éen menu maar bieden een ruime keuze met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Geen wonder dat steeds meer gasten op zoek zijn naar een restaurant met een Bib Gourmand”, aldus Michael ELLIS, internationaal directeur van de MICHELIN gidsen.

De Bib Gourmand Benelux 2018 wordt vanaf 23 november verkocht voor een prijs van € 17,95 (Belgie en Nederland) en € 17,44 (Luxemburg).

BIB Gourmand

Over de MICHELIN gids

De MICHELIN gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Het is een vitrine van de mondiale gastronomie en zet zowel de culinaire dynamiek van een land, nieuwe tendensen als de talenten van morgen in de schijnwerpers. De MICHELIN gids cree?ert waarde voor restaurants dankzij de onderscheidingen die het jaarlijks uitdeelt. Het draagt bij tot de uitstraling van de lokale gastronomie en de toeristische aantrekkingskracht van streken. Dankzij zijn rigoureuze selectiemethode en historische kennis van de hotel- en restaurantsector, biedt de MICHELIN gids aan zijn klanten een expertise aan die uniek is in de wereld en daardoor ook een service die kwaliteitsvol is.

De selecties zijn op papier en online beschikbaar. Ze zijn zowel toegankelijk op het internet als op het geheel van de mobiele ondersteuningen die een navigatie aanbieden die aangepast is aan het gebruik van iedereen, maar ook een dienst voor online reservatie.
Met de MICHELIN gids blijft de Groep miljoenen reizigers begeleiden in hun verplaatsingen, om hen een unieke mobiliteitservaring te laten beleven.

Presentatie MICHELIN gids 2018 Belgie? en Luxemburg: maandag 20 november 2017 Presentatie MICHELIN gids 2018 Nederland: maandag 11 december 2017