Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Veiling Oosterscheldekreeft brengt €32.000,- op voor de KNRM

Veiling Oosterscheldekreeft brengt €32.000,- op voor de KNRM

Op 30 maart 2023 startte het seizoen van de Oosterscheldekreeft. Die dag vond ook de traditionele veiling plaats voor het goede doel. Dit jaar kozen de Zeeuwse kreeftenvissers en United Fish Auctions voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). TV-persoonlijkheid Patrick Lodiers fungeerde als veilingmeester.

De veiling vond plaats in Yerseke, in aanwezigheid van kreeftenvissers, kreeftenhandelaren, restaurateurs, het regionale bedrijfsleven en de lokale overheid. De opbrengst van de veiling ging volledig naar de KNRM - Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, die volledig afhankelijk is van donaties. De 1.400 vrijwilligers van de KNRM zijn 24/7 oproepbaar voor het redden en helpen van mens en dier op en rondom het water.

Pronk-Hollandvis B.V. was er met een paar leden van de KNRM Scheveningen en droeg ook een steentje bij aan de opbrengst 😃

𝐎𝐨𝐬𝐭𝐞𝐫𝐬𝐜𝐡𝐞𝐥𝐝𝐞𝐤𝐫𝐞𝐞𝐟𝐭
De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek product uit de Oosterschelde. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de kreeftenpopulatie in de Oosterschelde een andere DNA-structuur heeft dan kreeften elders in Europa. Deze afwijkende DNA-structuur zorgt voor de fijne en zachte smaak van de Oosterscheldekreeft.

De Oosterscheldekreeft wordt door kreeftenvissers op duurzame wijze gevangen en de vangstperiode is gelimiteerd. Slechts gedurende 15 weken mag deze unieke Zeeuwse delicatesse gevangen, aangevoerd en verhandeld worden.

Haagse Wereld hapjes 26 tot en met 29 mei Lange Voorhout

Haagse Wereld hapjes 26 tot en met 29 mei Lange Voorhout

Februari | MVL Cooking

Februari | MVL Cooking