Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

9 X geweldig Indonesisch eten in Den Haag

9 X geweldig Indonesisch eten in Den Haag

Voor lekker Indonesisch eten is Den Haag nog altijd de stad waar je moet zijn. Hoewel de afgelopen jaren een paar bekende Indonesische restaurants hun deuren moesten sluiten, wemelt het nog altijd van de heerlijke Indonesische restaurants en toko’s. Blogger Jelle van der Meulen van De Buik zet negen van de beste adresjes op een rijtje.

Indisch of Indonesich

Indonesisch eten en Indisch eten zijn twee verschillende dingen. Indonesisch staat voor de keuken uit Indonesië, die zich continu doorontwikkelt en wereldwijd nu veel aandacht krijgt. Indisch eten ontstond toen het land gekoloniseerd werd door Europese landen, waaronder voor lange tijd Nederland. De Europese wensen en kookstijlen werden (vaak verplicht) gemixt met de toenmalige culinaire tradities in de kolonie. 

Na de onafhankelijkheid van Indonesië in 1949 kwamen veel mensen uit het land (terug) naar Nederland. Zij namen die mixkeuken mee. De rijsttafel is bijvoorbeeld een typisch Indisch gerecht. Sommige restaurants in dit lijstje zijn Indonesisch, sommige Indisch, sommige serveren gerechten uit beide keukens.

Lees meer over welke 9 adressen dit zijn: De Buik van Den Haag

10 x Haagse restaurant Klassiekers op een rijtje

10 x Haagse restaurant Klassiekers op een rijtje

Uit eten met kerstmis 2023: 8 x restaurants die open zijn in Den Haag

Uit eten met kerstmis 2023: 8 x restaurants die open zijn in Den Haag