Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Indonesische rijsttafel  immaterieel erfgoed

Indonesische rijsttafel immaterieel erfgoed

Indisch Koken en de Indische Rijsttafeltraditie
Indisch Koken is het bereiden van gerechten zoals bijvoorbeeld rendang, ikan pedis, tahoe ketjap, sambal goreng telor, sambal goreng boontjes of roedjak. Als meerdere van deze gerechten worden gecombineerd met rijst of bami en/of bij bijzondere gelegenheden worden geserveerd, heet dit een rijsttafel. Zowel het bereiden als het nuttigen van de Indische rijstmaaltijd wordt zowel met familie en vrienden als bij publieksbijeenkomsten zoals Indische festivals en pasars malam gedaan. Dit immaterieel erfgoed maakt deel uit van de sociaal-culturele gemeenschap die haar wortels heeft in voormalig Nederlands-Indië. De oudere generatie heeft door de jaren heen de kennis van de Indische rijsttafel inclusief de vaardigheden en het bereiden ervan aan de jongere generatie(s) doorgegeven.

In Den Haag zijn vele Indonesische restaurant waar de rijsttafel een signatuur op de menukaart is en uiteraard een hardloper. Zoals bij Bogor Roemah Makan en Indonesisch restaurant Toko Frederik en Indonesisch restaurant Palembang.



Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland
De Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland bestaat uit levend en dynamisch erfgoed dat van generatie op generatie wordt doorgegeven en nooit in strijd is met de Nederlandse wet of de mensenrechten. Hierbij bepalen de beoefenaars zelf wat hun erfgoed is. De bijschrijving betekent dan ook niet dat professionals het erfgoed goedkeuren of dat UNESCO dit beschermt. Het betekent dat er een gemeenschap is die zich verbonden voelt met het erfgoed en zich daarom actief inzet voor het doorgeven daarvan.

De samenstelling van de Inventaris Immaterieel Erfgoed wordt gecoördineerd door het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. In 2012 ondertekende de Nederlandse regering het UNESCO Verdrag inzake de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Het inventariseren van het immaterieel erfgoed is een van de verplichtingen die hiermee samenhangt. Beoefenaars van immaterieel erfgoed kunnen hun erfgoed zelf aanmelden via www.immaterieelerfgoed.nl.

Kerst in Den Haag, deze restaurants zijn open en hebben een Kerstmenu

Kerst in Den Haag, deze restaurants zijn open en hebben een Kerstmenu

Lekker top 500 2023 Calla's op nummer 33

Lekker top 500 2023 Calla's op nummer 33