Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Haagse restaurants treffen maatregelen door coronavirus

Haagse restaurants treffen maatregelen door coronavirus

Vrijdag 13 maart maakte het KHN bekend dat het aantal annuleringen in ons land is gestegen met 48%. In Den Haag hebben inmiddels de eerste restaurants aangekondigd maatregelen te nemen naar aanleiding van het coronavirus.

Bekend is dat Indonesisch restaurant Didong haar deuren tijdelijk sluit vanaf 17 tot 31 maart. Cottontree City, aan het Lange Voorhout, maakte bekend te gaan werken met een thuismenu. Eerder sloten in Den Haag al diverse musea’s en zwembaden hun deuren en nu lijkt het coronavirus ook impact te hebben op uitbaters van restaurants in de hofstad.

Cottontree City, gelegen aan het Lange Voorhout, is een van de restaurants in Den Haag die door het grote aantal annuleringen haar deuren (tijdelijk) sluit. “Momenteel vinden velen van u het niet prettig buiten de deur te eten, waar we alle begrip voor hebben. Ons restaurant voelt zich genoodzaakt de deuren te sluiten vanaf maandag 16 maart tot en met 31 maart”, aldus Cottontree City. De (tijdelijke) sluiting van het restaurant betekent overigens niet dat gasten helemaal niet meer welkom zijn. “Vanaf maandag 16 maart kunnen gasten een thuismenu bestellen met een 9-tal gerechten. De gerechten kunnen besteld worden tot 14:00 uur en tussen 17:00 en 19:00 uur afgehaald of thuisbezorgd worden binnen een straal van maximaal 10km”, aldus eigenaar Dimitri Heinrichs. Een ander restaurant dat meegaat in het tijdelijk aanbieden van afhaal- en bezorgmaaltijden is Bib-Gourmand restaurant Publique.

Eerder deze week werd ook bekend dat Haagse Wereld Hapjes dat zou plaatsvinden tijdens Pinksteren is afgelast. De organisatie laat weten opzoek te gaan naar een nieuwe datum verderop in het jaar.

Restaurant Publique in Den Haag.

Restaurant Publique in Den Haag.

Het Plein

De terrassen op het plein lijken ook steeds rustiger te worden. Horeca-ondernemer Kenneth Vijverberg, liet eerder al aan Omroepwest weten dat de schade momenteel al vrij groot is. “Als dit zo doorgaat, gaan er zaken omvallen”, aldus Vijverberg. Op 19 april zal de Haagse terrassen opening op het Plein plaatsvinden, of dit evenement doorgaat is vooralsnog niet bekend.

Eetcafé Cloos, een van de horecazaken uit de Somhoreca groep rondom het Plein.

Eetcafé Cloos, een van de horecazaken uit de Somhoreca groep rondom het Plein.

Scheveningen

Nu er voor de Nederlandse horecagelegenheden onzekere tijden aankomen passen steeds meer ondernemers maatregelen toe. In Scheveningen lieten restaurants Steam, La Galleria en Blaze van Entrada Group al weten speciale maatregelen te nemen. Of de Scheveningse Pier ook haar deuren gaat sluiten is nog onbekend, de attractie wordt vooral in het weekend door gasten uit heel Nederland bezocht.

Het terras van Club de Pier in betere tijden.

Het terras van Club de Pier in betere tijden.

Trappist Westvleteren kopen, de reis en moeite waard!

Trappist Westvleteren kopen, de reis en moeite waard!

Nieuwe hotspot in de Binckhorst; Vivre

Nieuwe hotspot in de Binckhorst; Vivre