Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Italiaanse restaurantketen La Galleria al sinds 1981 een begrip in Scheveningen

Italiaanse restaurantketen La Galleria al sinds 1981 een begrip in Scheveningen

SCHEVENINGEN – In 1981 opende Damiano D’Alba zijn eerste vestiging van La Galleria op het Gevers Deynootplein. Inmiddels is het 40-jarig jubileum binnen handbereik en opent de vierde vestiging ‘La Galleria Kijkduin’ in 2023 haar deuren. Een terugblik op het succes van de Italiaanse formule die inmiddels niet meer weg te denken is uit Scheveningen.

Door: Owen O’Brien

Horeca ondernemer D’Alba liet Scheveningen in 1981 voor het eerst kennismaken met de Italiaanse drank- en eetcultuur en legde hier zonder het op dat moment te weten de basis voor zijn horeca-imperium aan. Na het grote succes van La Galleria Kurhausplein lukte het de horecaondernemer om samen met een aantal compagnons een tweede vestiging te openen, ditmaal aan de boulevard van de Scheveningse badplaats. Het succes bleek groter dan gedacht en in 1987 weken de ondernemers uit naar de bloemenbadplaats Noordwijk voor de opening van een derde restaurant. Zestien jaar later, in 2003, volgde de opening van La Galleria Kijkduin en was ook het vierde restaurant onder de naam La Galleria een feit. “Onze missie bij La Galleria is eenvoudig: de gasten voorzien van een onvergetelijk bezoek met heerlijk Italiaans eten en drinken, overgoten met Italiaanse gastvrijheid. Dit was zo vanaf de start in 1981 en ondanks alle veranderingen en verbouwingen is dat het vandaag de dag nog steeds”.

Links mede-eigenaar Franco Di Meglio en rechts Damiano D’Alba.

Links mede-eigenaar Franco Di Meglio en rechts Damiano D’Alba.

Concept

La Galleria heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd door innovatief te zijn en te durven ondernemen. “Sinds de opening van de eerste vestiging op het Kurhausplein in 1981 bieden wij onze gasten een stukje Italië aan de kust. Onze uitgebreide kaart staat tot de dag van vandaag centraal. Met authentieke gerechten, hapjes en zelf geïmporteerde wijnen creëren wij dag in dag uit zuidelijke gezelligheid voor onze gasten”. Dat de vestigingen inmiddels een begrip zijn is niet voor niets, de restaurants staan bekend om de vele thema-avonden, wijnproeverijen, modeshows en uitgebreide evenementen.

La Galleria Kurhausplein.

La Galleria Kurhausplein.

Ondernemersbloed

Restaurant Blaze & Co opende in 2019 haar deuren.

Restaurant Blaze & Co opende in 2019 haar deuren.

In november 2019 opende D’Alba samen met een aantal compagnons nog een nieuw restaurant aan het Kurhausplein. Blaze en Co, het bijna 600m2 tellende etablissement, biedt plaats aan 300 gasten en kenmerkt zich door het op tattoos geïnspireerde interieur. Sinds de opening van ‘Blaze en Co’ staat de teller op negen restaurants.

Wanneer Damiano niet aanwezig is in een van zijn horeca-etablissementen is de kans groot dat je hem aantreft in een van zijn andere bedrijven. De horecamagnaat beschikt inmiddels over zeventien ondernemingen uiteenlopend van een Italiaanse groothandel tot wijnwinkels en lijkt nog lang niet te denken aan stoppen.

La Galleria Kurhausplein, Gevers Deynootplein 105, dagelijks open van 09:00 tot 01:00 uur.

Meer informatie: sales@entrada-restaurants.nl

Visliefhebbers opgelet; Hendriks Fish & Drinks geopend in Den Haag

Visliefhebbers opgelet; Hendriks Fish & Drinks geopend in Den Haag

Callao Cevicheria; de Peruaanse hotspot in Scheveningen

Callao Cevicheria; de Peruaanse hotspot in Scheveningen