koken & tafelen algemeen

Driedaags muziekfestival Jazz in de Gracht van start in Den Haag

DEN HAAG - In de Haagse binnenstad start vandaag muziekfestival Jazz in de Gracht. Het festival is al jaren druk bezocht en pakt dit jaar groots uit met meer dan zestig nationale en internationale artiesten. Muziekliefhebbers kunnen van 29 tot en met 31 augustus genieten van een breed scala aan jazz, funk, soul, blues en pop.

Tekst Owen O’Brien - Onderneemvandaag.nl

Jazz in de Gracht is dit jaar rondom drie plekken in de binnenstad te vinden; de Dunne Bierkade, het Groenewegje en de Veenkade. De toegang van het festival is gratis en voor zowel jong als oud toegankelijk.

(Tekst gaat door onder foto)

Op de Veenkade is het programma samengesteld door de bekende jazzpianist Rembrandt Frerichs. Op de Bierkades staan de bootjes en podia in het teken van uit Nederland afkomstige jazz, funk en soul. Headliners op het festival zijn Anton Goudsmit (Montis, Goudsmit en Directie), De Raad van Toezicht, Gaia Aikman (The Lion King) en Wicked Jazz Sounds. 

(Tekst gaat door onder foto)

Tijdens het festival een hapje eten is geen probleem. Rondom de podia zijn diverse lokale restaurants, cafe’s en bars tot laat geopend. Daarnaast zijn er ook een aantal foodtrucks met verse gerechten te vinden langs het water.

Benieuwd naar het volledige programma? Klik dan hier