koken & tafelen algemeen

Den Haag over de Kook | Zondag 2 april Carlton Ambassador Hotel

Fair voor de kookliefhebbers: kookstudio’s, kookscholen, cateraars & thuiskoks, restaurants en speciaalzaken op gebied van kookboeken, kookwaren en gereedschappen, wijnwinkels en wijncursussen, espresso koffie en meer!

Tijdens de fair kunt u bij verschillende stands een lekker hapje en drankje kopen en dus nóg meer genieten van alle heerlijkheden. Muntjes verkrijgbaar bij de entree tafel. U kunt daar ook pinnen. Verder zijn er een aantal interessante workshops te volgen.

Den Haag over de Kook wordt gehouden in Het Carlton Ambassador Hotel, Sophialaan 2, Den Haag.
Betaald parkeren vanaf 13:00 uur. Bereikbaar met openbaar vervoer: tram 1, bus 22, 24. Kijk voor details op de website van het Hotel.

Openingstijden Fair: 12:00-17:00 uur!

Den Haag over de Kook

Deelnemende bedrijven aan DHODK op zondag 2 april 2017

Provinto - tafel 16 Senator/Govenor
Wijnadvies afgestemd op jouw smaakprofiel. Vul vrijblijvend onze wijnwizard met jouw wijnachtergrond en voorkeuren en wij selecteren 6 bij jouw smaak passende wijnen die wij gratis bij jou thuis afleveren in onze luxe wijndoos. Óf geef onze wijncadeaubon aan vrienden of relaties voor een persoonlijk wijncadeau.
www.provinto.nl

Max Café - The Toaster - tafel 14 Senator/Govenor
Freshly grilled sandwiches. Max Café: good coffee, good sandwiches, good service at the flagship store of Max Guitar Store is Scheveningen.
www.maxguitarstore.com


Stef Kookt - tafel 11 Senator/Govenor
"Home Style Cooking Directly at your Table". Elke week een nieuw menu!
www.stefkookt.nl

Diner Thuis - tafel 2 De Club 
‘Het best bewaarde geheim van Den Haag’
Besloten dineren, vergaderen en trouwen in een 19de eeuws Haags herenhuis. Maar ook zijn er kookworkshops te volgen
www.dinerthuis.com

Diner Thuis - Kookworkshop -

Diner Thuis - Kookworkshop -

Let's Cook Together - tafel 18 Senator/Govener
Kookstudio Let’s Cook Together is dé kookstudio voor iedereen, die op zoek is naar een kookworkshop in Den Haag. Niet alleen gezellig samen in de keuken staan maar ook lekker bourgondisch tafelen staat bij ons hoog in het vaandel. Naast het koken zelf bieden wij onze gasten alle gelegenheid om rustig bij te praten met familie, vrienden en/of collega’s. Vanzelfsprekend onder het genot van een lekker glaasje. www.letscooktogether.nl

Haagse Stadswijngaard - Tafel 9 Senator/Govenor
Doe mee
Word zelf een Haagse stadswijngaardenier… of wees actief in de stadswijngaard.
www.haagsestadswijngaard.nl


Ingrid van Polen - Tafel 1 De Club
“Kunst in De Keuken” 
Achter de schermen in olieverf
www.ingridvanpolen.com
 

Wijnkoperij Van Dop Voorburg - tafel 12 Senator/Govenor
Wijnhandel en Wijnimport met levering aan particulier en horeca.
Import en verkoop van kleine wijnproducenten uit vooral Europa.
Specialiteit wijn en spijs.
Wijncursus/wijnavond mogelijk in nieuwe proefruimte.
www.wijnkoperijvandop.nl

 

De Maaltijd Express - tafel 4 De Club
Dagverse maaltijden voor thuis
www.demaaltijdexpress.nl

 

Raspberry Craft - tafel 10 Senator/Govenor
Raspberry Craft staat kort samengevat voor de volgende 6 punten: • Professioneel borduren • Logo en naam • Kleding voor witte & zwarte brigade • Op maat gemaakte leren schorten • Op maat gemaakte leren messentassen • Tafellinnen
www.raspberrycraft.nl

 

Het Wijninstituut - tafel 6 Senator/Govenor
Wijncursussen, examens, workshops en meerSinds 1996 is Het Wijninstituut gespecialiseerd in het verzorgen van landelijk erkende wijncursussen en examens, waaronder de niveaus SDEN 1, SDEN 2 en SDEN 3. Ons team van vinologen en wijndocenten is gepassioneerd en deskundig. Niet voor niets ligt ons slagingspercentage boven het landelijk cursusgemiddelde! Daarnaast kunt u bij ons terecht voor wijnproeverijen, workshops, cursussen op maat, groepscursussen en meer. www.wijninstituut.nl

 

Brasserie Beekink & Co - tafel 13 Senator/Govenor
De stijl van koken van Sander Beekink is gebaseerd op producten die zoveel mogelijk afkomstig zijn uit de Haagse regio. De Brasserie is gevestigd bij het Valkenboskade / Thomsonlaan en is een ècht buurtrestaurant waar smaakvol en met een juiste prijs/kwaliteit gekookt wordt.
www.brasseriebeekink.nl

Brasserie Beekink

Brasserie Beekink

Mme Bouquet - tafel 17 Senator/Govenor
Mme Bouquet is continue op zoek naar biologische kwaliteitswijnen. Dat resulteert in een breed assortiment wijnen met een verhaal, rechtstreeks geïmporteerd van eigenzinnige, kleinschalige makers.  Kom proeven aan tafel 17, en kom luisteren, virtueel kennismaken met de wijnmakers en proeven tijdens onze workshop “Bio? Hoezo?” om 15.00 uur. 
www.mmebouquet.com

 

 Tutti Frutti and Co - Concept Catering - tafel 22 Senator/Govenor
Het beste eten van Sicilië vind je in de keukens en harten van haar mensen. Authentieke recepten waar elke familie haar variaties op heeft. Als dochter van een diepgewortelde Siciliaanse familie maakt Julia deel uit van generaties vrouwen die met enorm veel passie en hartstocht koken voor hun vrienden en familie. Als kind opgegroeid in de heuvels van de Italiaanse Bloemen Riviera, in continu contact met de oorsprong van producten en gerechten. De lange en broeierige zomermaanden doorbrengend op Sicilië bij de familie, haar eigen oorsprong. Daar waar de avond naar zwoele jasmijn geurt en de ochtenden naar oranjebloesem. In Nederland na jarenlange horecaervaring begon ze op 22-jarige leeftijd met haar Tutti Frutti and Company catering bedrijf. Zo geeft zij het cultureel erfgoed van haar familie door. Dompel jezelf onder in een moment van verwondering. Heerlijk gegeten, met vrienden na een druk diner, terwijl de tafel nog vol staat met borden en glaswerk, overspoeld met vurigheid en intense vreugde.
Want zo zijn de zomeravonden op Sicilië. Overvol. Snikheet. En oneindig. 
http://www.tuttifruttico.nl/

 

Gransjean Wijnen en Delicatessen - tafels 7 en 8 Senator/Govenor
"Een begrip in Den Haag er ver daar buiten! Totaal aanbod van topkwaliteitsproducten uit de buurt  als over de hele wereld. Gespecialiseerd in vleeswaren, binnen- en buitenlandse kazen, wijnen, noten en zuidvruchten, olijfolie en balsamico en oh zo veel meer…"
www.gransjean.nl

Uw Wijn op Tafel - tafel 7 Club
Steeds meer wijnliefhebbers ontdekken prachtige wijnen uit Hongarije en Roemenië. Kom proeven en genieten tijdens "Den Haag over de Kook" op zondag 2 april.
Uw Wijn op Tafel: Hongaarse wijnen, Wijnimport, Wijnadvies, Wijn evenementen.

Roemwijn - tafel 6 Club
Noroc, oftewel proost, en welkom bij Roemwijn!
Roemwijn importeert en vermarkt bijzondere wijnen uit Roemenië. Roemenië is als wijnland relatief onbekend bij de Nederlandse consument en het is mijn missie en trots om u kennis te laten maken met prachtige Roemeense wijnen, gemaakt van zowel oude inheemse, als bekende internationale druivensoorten.
 www.roemwijn.nl

 

Sommelier for a Day - tafel 4 Senator/Govenor
Marcel van Baalen werkt als freelance sommelier en organiseert bijvoorbeeld een professionele wijnproeverij bij u thuis. Wilt u in een ontspannen sfeer iets leren over wijnproeven? Boek dan uw eigen Sommelier!
www.sommelierforaday.nl

 

Henricus Restaurant - tafel 9 Club
In Restaurant Henricus van het Carlton Ambassador is het goed toeven. Chefkok Edward Kreuger zwaait in de keuken de scepter. Een aanrader! 
www.carlton.nl/ambassador

 

Marchese Wijnimport - tafel 19 Senator/Govenor
Marchese wijnimport levert bijzondere wijnen van ambachtelijk werkende producenten uit Midden-Italië, in het bijzonder de regio’s Abruzzen, de Marken en Toscane. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor authentieke streekproducten (“prodotti tipici”). We hebben een avontuurlijk en compleet gamma van wijnen die qua smaak en beleving goed bij elkaar passen én kwaliteit, karakter en kleinschaligheid verenigen. Marchese wijnimport heeft alles in huis voor de liefhebbers van oorspronkelijke, eerlijke en bijzondere Italiaanse kwaliteitsproducten. Waar zitten wij? Gewoon in Den Haag!  
www.marchesewijnimport.nl

 

Marleen Blok
Marleen Blok heeft de nieuwe huisstijl ontworpen voor Den Haag en Rotterdam over de Kook. Vanuit haar bedrijf in Wassenaar verzorgt zij professioneel vormgegeven logo's huisstijlen, flyers, visitekaartjes, advertenties, menukaarten, beursbanners en relatiegeschenken. Vakkundig - Creatief - Origineel - Betaalbaar.
marleen@marleen-blok.nl

 

Riedel Glaswerk - tafel 5 Senator/Govenor
Bezoekers aan de Fair Den Haag over de Kook gebruiken natuurlijk het beste glaswerk voor het proeven van de wijnen en Champagnes! Riedel Glaswerk heeft een serie wijnglazen ontworpen speciaal gericht op druivensoorten.
Tongstrelend!
www.riedelglas.nl

 Romke's Wijn en Spijs - tafel 1 + 23 Senator/Govenor
Verpakt in een aanstekelijk jasje. Passie en enthousiasme. Kennis en vakmanschap.
U kunt bij ons terecht voor de lekkerste wijnen, kookadvies en gerechten. Maar dat niet alleen, ons prachtige proeflokaal biedt ruimte voor vergaderingen, lezingen en proeverijen. Welkom bij Romke’s wijn en spijs.
www.romkeswijnenspijs.nl

 

Brouwerij Scheveningen - tafel 3 Senator/Govenor
De op Scheveningen gebrouwen bieren van Brouwerij Scheveningen hebben een avontuurlijk karakter met een vriendelijke smaak. Recht uit het hart, recht door zee!  
www.brouwerijscheveningen.nl