koken & tafelen algemeen

Najaar Italiaanse wijnpakketten

Na een prachtige zomer volgen nu een zachte nazomer en het najaar. De maand september luidt voorzichtig de herfst in, de laat gerijpte druiven worden geoogst. Oktober is de wijnmaand. Het wordt ‘s-avonds eerder donker, de temperatuur buiten gaat naar beneden en binnen wordt de open haard aangestoken, of de verwarming gaat lekker aan. De paddenstoelen groeien weer volop in het bos en de bladeren vallen van de bomen, wat een prachtig kleurenschouwspel biedt. Kortom: het is tijd voor heerlijke najaars wijnen, passend bij de seizoensgebonden gerechten. Speciaal voor dit najaar hebben we een aantrekkelijk geprijsd najaars wijnpakket samengesteld uit ons wijnassortiment. Maar liefst 9, met zorg geselecteerde wijnen, van goede kwaliteit voor de zeer aantrekkelijk prijs van  €65,50 (normaal €72,75) – Gratis thuis bezorgd.

Solo Vino

1 fles Casa dei Faveri Prosecco
VenetoCasa Vedova, Glera druif
Afkomstig uit de wijngemeente Valdobbiadene (Treviso) maakt Wijnhuis Casa Vedova heerlijke mousserende wijnen van de Glera  (ook bekend als Prosecco druif). Fris en fruitig, een bloemige boeket met hints van rijpe appel. Droog en fris met een harmonische en fruitige afdronk.

2 flessen Falanghina Bijpassend gerecht: Recept Salade Caprese
CampaniëTorricino, Falanghina druif  
Wijnhuis Torricino, van de familie di Marzo, bevindt zich in de heuvels van Tufo in Campanië. Het druivenras Falanghina is een heel oude witte druif afkomstig uit Griekenland. Waarschijnlijk is dit de druif waar de Romeinen  dé Grand Cru van de oudheid “Falernium” van maakten. Fris en elegant. Aroma van citrus en bloemen. Frisse en fruitige mineraliteit  met een elegante afdronk.

2 flessen Casa dei Faveri Pinot Grigio Bijpassend gerecht: Recept Groentensoep
VenetoCantine Vedova, Pinot Grigio druif
In het wijngebied Veneto, Treviso, maakt wijnhuis Casa Vedova van de bekende Pinot Grigio druif een heerlijk fris glas wijn. Het karakter is een fruitige wijn, veel citrus en vers fruit, waar de groene appel domineert.

2 flessen Maiana Salice Salentino Bijpassend gerecht: Recept Lamsschotel
ApuliëLeone de Castris, Negroamaro en Malvasia Nera druiven
In de wijnstreek Salento, bevindt zich in Salice Salentino het wijnhuis Leone de Castris. De gebruikte, zuidelijke druivenrassen, Negroamaro  en Malvasia Nera zijn authentiek voor deze wijnregio. Vol en elegant. Fruitig aroma en smaak van pruimen en vanille. Soepele en fluweelzachte afdronk.

2 flessen Merlot Lisson Pramaggiore Bijpassend gerecht: Recept Risotto met bospaddestoelen
VenetoSanta Margherita, Merlot druif
Uit de wijnregio Veneto, maakt wijnhuis Santa Margherita rondom Lison-Pramaggiore een prachtige, elegante merlot. Vol en elegant. Aroma van rode bessen en viooltjes. Evenwichtige en verfijnde smaak met zachte tannines.

Bestel nu deze selectie van 9 prachtige najaarswijnen zijn nu  €65,50 (normaal €72,75)  *** GRATIS THUIS BEZORGD ***