koken & tafelen algemeen

Sommelier Lendl Mijnhijmer van Restaurant Waterproef wint de prijs voor Beste Student

Lendl Mijnhijmer, sommelier bij Restaurant Waterproef in Den Haag en lid van het Nederlands Gilde van Sommeliers ontving de ‘McNie Tasting Trophy'; de prijs voor Beste Student van 2015 met de hoogste score. Hij was de best geslaagde voor Tasting (12 wijnen) Unit 3 (1 van de 6 units) van de Diploma Course van het Wines and Spirit Education Trust (WSET).

Toen Lendl Mijnhijmer maandag 18 januari naar Londen afreisde samen met een Nederlandse en Belgische delegatie (waaronder Edwin Raben en opleider Sybille Troubleyn van WineWise) om tijdens een gala hun diploma in ontvangst te nemen bleek dat voor Mijnhijmer nog een gouden randje hebben.


Niet alleen had hij zijn WSET diploma gehaald, hij had tijdens het moeilijkste examen van de opleiding, naar eigen zeggen het ‘terrorexamen’ de hoogste score van alle studenten wereldwijd behaald. Mijnhijmer, bekend onder de eigen gekozen twitternaam  ‘@DeWijnpiet’, won daarmee de McNie Tasting Trophy uit handen van de beroemde Master of Wine Gerard Basset.  

WSET

De Wine and Spirits Education Trust (WSET) is de grootse wijnopleider in de wereld. WSET is er om goed onderwijs en veelgevraagde kwalificaties op het gebied van wijn en gedistilleerd te bevorderen.  De WSET Awards en Diploma’s zijn wereldwijd DE standaard examens voor wijnopleidingen (aanwezig in 55 landen).