koken & tafelen algemeen
Back to All Events

Art & Fashion Noordeinde

  • 't Goude Hooft Dagelijkse Groenmarkt 13 Den Haag, ZH Netherlands (map)

Tijdens festival Art & Fashion staat het winkelgebied rondom Paleis Noordeinde in het teken van mode, kunst en culinair genot. Een oranje loper van honderden meters verbindt de Hoogstraat, de Plaats, de Heulstraat en het Noordeinde met elkaar. De loper dient tevens als een catwalk waarop diverse outdoor modeshows worden gegeven. De tientallen galeries aan het Noordeinde presenteren tijdens het gratis evenement feestelijke exposities in aanwezigheid van de kunstenaars. De cafés en restaurants breiden hun terrassen uit en diverse bands geven concerten tijdens Art & Fashion. 

Noordeinde  
Noordeinde is één van de bekendste winkelgebieden in het oude centrum van Den Haag. Naast het Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem-Alexander, staat het chique Noordeinde vooral bekend om de karakteristieke modeboetiekjes, galeries, antiek- en kunstzaken gevestigd in prachtige jugenstilpanden. De juweliers, antiquairs en galeries in combinatie met de koffiecafés en restaurants maken het Noordeinde voor iedereen een bezoekje waard. 

Bereikbaarheid
Het Noordeinde is goed te bereiken met de auto, tram en fiets. De straat zelf is tijdens Art & Fashion afgesloten voor auto's, maar er zijn veel parkeermogelijkheden in de omgeving, zoals parkeergarage Parkstraat in de Oranjestraat. Vanaf de treinstations Den Haag Centraal en Hollands Spoor stoppen er verschillende trams in de buurt, waaronder bij halte Kneuterdijk. 
 

Bij het 't Goude Hooft kunt u op het terras terecht voor zowel de lunch als een heerlijk drankje tijdens het Art & fashion Noordeinde.