Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Het Sterren Preuvenement in Kasteel De Wittenburg, een culinaire ervaring van formaat

Het Sterren Preuvenement in Kasteel De Wittenburg, een culinaire ervaring van formaat

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart transformeerde Kasteel De Wittenburg in Wassenaar in een culinair paradijs, hosting van het Sterren Preuvenement. Dit evenement, verspreid over twee avonden, bood een ongeëvenaarde kans om te genieten van de kunsten van 10 sterrenchefs (bekroond met 1 of meerdere Michelinsterren) uit het land.

De feestelijkheden begonnen beide avonden om 17.30 uur met een ontvangst waarbij gasten werden verwelkomd met bubbels en amuses, gevolgd door een 'culinaire wandeling' door de diverse zalen van het kasteel. Deze unieke opzet gaf de bezoekers de gelegenheid om in elke kamer een ander gerecht te proberen, bereid door de aanwezige sterrenchefs. Het concept van de culinaire wandeling was niet alleen een ode aan de diversiteit en het vakmanschap van de Nederlandse gastronomie maar bood ook een platform voor nieuw erkende talenten in de culinaire wereld.

Justin & Ron Restaurant Flavours

Een van deze nieuw erkende talenten was Ron Lemmens van Flavours in Weert, die zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken stak over de impact van de recent verkregen Michelinster. "Wij hebben nog niet één jaar een ster en we merken wat voor verschil het maakt. We krijgen niet alleen méér gasten, maar ook andere gasten, bijvoorbeeld uit Duitsland. Sommige mensen reizen speciaal de sterrenrestaurants af en daar horen wij nu ook bij!” Deze erkenning benadrukt de invloed van dergelijke onderscheidingen op het aantrekken van een nieuw en breder publiek.

Remco Kuijpers, chef-kok van Lizz in Gouda, en Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk deelden soortgelijke ervaringen. Van Dijk, wiens restaurant eerder ook een ster bezat, merkte op dat hoewel sommige aspecten van zijn restaurant onveranderd bleven, er een toename was in jongere gasten die het restaurant bezochten. Dit fenomeen illustreert de dynamische aard van de restaurantwereld, waar erkenning kan leiden tot veranderende demografieën en nieuwe kansen.

Na de culinaire wandeling, die duurde tot 20.00 uur, werden de gasten getrakteerd op een zittend diner, gevolgd door een afterparty met dans en lounge, die duurde tot middernacht. Dit gaf de bezoekers de kans om na te genieten van de gastronomische ervaringen, begeleid door onbeperkt bijpassende wijnen, bieren, en frisdrank, evenals koffie, thee, likeurtjes en friandises.

Het Sterren Preuvenement was niet alleen een viering van culinaire kunsten maar ook een getuigenis van de veelzijdigheid en gastvrijheid van Kasteel De Wittenburg. Volgens organisator Lisette Ernens, die de indrukwekkende opkomst benadrukte - 230 gasten op de eerste avond en 280 op de volgende - was dit evenement "twee dagen lang de zaak met de meeste sterren in het land."

Baardman: Bruisende buurtambiance in Bezuidenhout

Baardman: Bruisende buurtambiance in Bezuidenhout

Wijnmakers diner Weingut Meyer-Näkel bij restaurant Calla's*

Wijnmakers diner Weingut Meyer-Näkel bij restaurant Calla's*