Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

UrbanFarmers Den Haag, de grootste rooftop stadsboerderij

UrbanFarmers Den Haag, de grootste rooftop stadsboerderij

Een aantal Haagsche horeca collega's: BIT Grill and Café, Restaurant Calla's, Restaurant Basaal, Restaurant de Tapperij en Brasserie Beekink & Co hebben een bezoek gebracht aan Europa's grootste rooftop farm UrbanFarmers Netherlands.

In 2016 werd Europa's grootste dakboerderij UF002 De Schilde gerealiseerd in en op het voormalige kantoorgebouw in de Televisiestraat. 
Met de productie van verse groenten en vis voorziet de stadsboerderij de stad jaarlijks van maar liefst 19 ton vis en 45 ton groenten. Het principe dat daarbij gebruikt wordt, is zoveel mogelijk gebruik maken van wat voedsel al in zich heeft. Zo worden voedingstoffen die vrijkomen bij visproductie hergebruikt voor groenteteelt en zuiveren de planten het water waarin de vis gekweekt wordt.

Aquaponics heet dit systeem, waarmee optimaal gebruik gemaakt wordt van de kracht van de natuur. Door het gebruik van aquaponics bespaart UrbanFarmers tot wel 90% op waterverbruik. Daarnaast maakt UrbanFarmers geen gebruik van pesticiden, herbiciden of antibiotica.

We namen een kijkje bij de kweekbassins van de UF Big City Swimmers (Tilapia) en de kas met kruiden, sla en groenten.

 

💕 3 Valentijn tips in Den Haag 💕

💕 3 Valentijn tips in Den Haag 💕

🎄 Merry X-mas 🎄

🎄 Merry X-mas 🎄