Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Tong Tong Fair 27 mei - 15 juni

Tong Tong Fair 27 mei - 15 juni

In 1959 was er een groepje Indische Nederlanders dat de Indische cultuur zo mooi, inspirerend en belangrijk vond, dat het een evenement ging organiseren om dat te laten zien. Meer dan een halve eeuw later vinden en doen we dat nog steeds: welkom op de Tong Tong Fair, waar Oost en West elkaar ontmoeten in een sfeer van vrijheid, vriendschap en inspiratie.

De Eetwijk, de grote smaakmaker van de Tong Tong Fair

Veel mensen beginnen hun bezoek aan de Tong Tong Fair met een bezoek aan de Eetwijk. In drie paviljoens staan meer dan 25 eethuizen en waroengs (kleine eetstands). In de Eetwijk zijn diverse Indonesische streekkeukens vertegenwoordigd, zoals die van Soenda, Java, Padang en Palembang. Het bijzondere van de Indonesische keuken is zijn diversiteit: de archipel verenigt heel diverse smaken, deels verbonden met verschillende religies en hun eetvoorschriften.

Liever geen vlees? De Zuidoost-Aziatische keuken heeft veel groentengerechten en gerechten met tahoe en tempeh. Probeer bijvoorbeeld deze gezonde lekkernijen eens: tahoe ketoprak, lotèk of kredok!

INDISCHE KLASSIEKERS

Natuurlijk is ook de Indische keuken alom aanwezig op de Tong Tong Fair. Zo is een gouwe ouwe als nasi rames overal verkrijg- baar. Wist je dat dit een uitvinding is van ‘Tante Truus’ van der Capellen? Zij had tijdens en na de oorlog de leiding over de gaarkeuken in Bandoeng. Daar verzon en serveerde zij de nasi rames: gekookte rijst met een goed uitgebalanceerde selectie groenten- en vleesgerechten. Eigenlijk een soort mini-rijsttafel op je bord.

Restaurant Calla's Heerlijk 10-daagse

Indiase avond bij restaurant Basaal