Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Slager Nico Englebert ontleedt een Livar varken in Gemeente Museum Den Haag

Slager Nico Englebert ontleedt een Livar varken in Gemeente Museum Den Haag

"Van Kop tot Staart"

In de prachtige Tuinzaal van het Gemeente Museum heeft Nico Englebert van Stijlslagerij Englebert deze avond een Livar varken (LImburgs VARken) uitgesneden en gaf aan iedereen uitleg wat je hier allemaal mee kan maken, van kop (snuit) tot staart.

Na diverse lezingen en rondleidingen rondom de "Warme Winternacht" dromden vele bezoekers zich rondom slager Nico Englebert die een half Livar varken op de 'snijtafel' had liggen. Naast een korte historie en uitleg over het ontstaan van het Livar varken kwamen alle vleesdelen aanbod: buikspek, karbonade, klapstuk, zwoerd, varkenshaas etc etc. Tijdens het verhaal kreeg men ook rilette, zure zult en balkenbrei te proeven.

Livar en Stijlslagerij Englebert

Slager Nico Englebert was ruim 10 jaar geleden één van de eerste slagers die Livar in de Haagse regio aan consumenten verkocht. Sinds die dag verkoopt Nico Englebert absoluut geen varkensvlees meer uit de bio-industrie, maar laat direct uit Limburg hele varkens binnenkomen die hij 'verwaard' tot diverse authentieke producten in de winkel. 

Warme Winternacht

Tijdens de Warme Winteravond trakteert het museum op winterse gezelligheid met bijzondere aandacht voor de must see tentoonstellingen: ‘Nederland Dineert', ‘Ode aan de Nederlandse Mode' en ‘Kleur Ontketend’.

Tijdens deze avond konden bezoekers ook genieten van heerlijke hapjes en drankjes die in het teken staan van de bijzondere tentoonstelling ‘Nederland dineert’. 

Vier je Kerst(mis) in een restaurant in Den Haag

Vier je Kerst(mis) in een restaurant in Den Haag

Interview met Marcel van der Kleijn van Calla's en BIT Grill and Café

Interview met Marcel van der Kleijn van Calla's en BIT Grill and Café