Back to All Events

International Chef Exchange: A Taste of Gibraltar

  • Restaurant Basaal 3 Dunne Bierkade Den Haag, ZH, 2512 BC Netherlands (map)

In Gibraltar, historische culturele smeltkroes aan de ingang van de Middellandse zee, kwamen door de eeuwen heen alle mediterrane smaken samen. Dit is de plek waar top chef Victoria Garcia-Bishop de scepter zwaait. Zij brengt moeiteloos de Spaanse, Maltese, Arabische en (jawel) de Indiase keuken samen. Houhierbij vooral Vicky’s viergangen menu in de gaten.

Door haar te laten samenwerken met Den Haags’ eigen Bas Oonk – de internationale chef van het festival – wordt iedereen verzekerd van eenknetterend feest van culinaire fusion.

Snacks and welcome fino cocktail
Seared tuna escabeche, pimento pepper gel, tomato glass Octopus, potato cream, picual olive, caper berry, smoked paprika

Starter
Braised pork cheek rosto, calentita, broad beans, lemon

Fish
Pan-fried white fish, romesco, smoked olive oil, toasted almond

Meat
Lamb tagine, prunes, steamed cinnamon couscous

Pudding
Almond syrup flan, strawberries infused with Agua de Azahar and mint

5 courses €45 per person including welcome cocktail, €75 per person with matched wine flight 

Advance tickets €45 or €75 with matched wine flight from Basaal
070 427 6888 / info@restaurantbasaal.nl

20170518-_JC20617.jpg