Custom Search
Zoek je een restaurant in Den Haag centrum of Scheveningen?

Vrijdag 25 augustus Calla's on the Beach

Ook dit jaar verruilt Marcel van der Kleijn, voor één dag, zijn keuken bij Calla's met de keuken van Culpepper! Op vrijdag 25 augustus organiseren Culpepper en Calla's opnieuw Calla's on the Beach.

Speciaal voor "Calla's on the Beach" heeft Marcel van der Kleijn een 7-gangen menu samengesteld:

'Zeeuwse Geeltje', keta en kaviaar vinaigrette
***
'Cappuccino' van schaaldieren met 'Robuchon' gamba
***
Bretonse schol, aardappel-olijfolie mousseline, brandade van scharrelkip, jus met dragon
***
'Navarin' van Texels lam met tomaatjes en salie
***
Gepocheerde runderhaas met zilveruitjes en zomertruffel
***
'Peche Melba' gepocheerde perzik, frambozen, vanille roomijs

6-gangen €65,- p.p.
6-gangen inclusief bijpassen wijnarrangement €95,- p.p.


Aanvang 19:00 uur

Reserveren: 
Beachclub Culpepper
Zwarte Pad 60 Scheveningen
cu@culpepper.nl
06 - 22 75 58 60
Prijs menu € 65,00 p.p.
Prijs incl. bijpassend wijnarrangement€ 95,00 p.p.

Calla's on the Beach | Beachclub Culpepper
Beachclub Culpepper | Scheveningen
Calla's on the Beach | Beachclub Culpepper

Restaurant Calla's
De Michelingids omschrijft Restaurant Calla’s als volgt: “Hier wacht u een memorabele maaltijd, sober en delicieus geraffineerd”.
Executive chefkok Ronald van Roon zorgt samen met zijn partner, gastvrouw Bianca Fellinger, voor een constante kwaliteit in de keuken, service en gastvrijheid bij Restaurant Calla's.
De groenten, kruiden en eetbare bloemen, die gebruikt worden in de gerechten komen, uit de eigen moestuin "Laantje Voorham" van Arie & Ans Voorham.

Marcel van der Kleijn is tevens eigenaar van het succesvolle BIT Grill & Café op het Buitenhof en Restaurant Oogst winnaar van de Gouden Pollepel 2016 in het AD.

Beach Clubculpepper

Beachclub Culpepper ligt op één van de mooiste stukjes strand van Scheveningen; het Zwarte Pad. We zijn vanaf half maart tot oktober dagelijks geopend om te zonnen, te eten, te drinken, een romantische bruiloft te vieren of met vrienden en/of collega’s het leukste evenement op het strand te hebben! 

Met de houtgestookte pizza-oven zijn ze uniek op het strand van Scheveningen. De pizza’s uit de oven worden gemaakt van lokale en biologisch geproduceerde ingrediënten.  Even geen zin in pizza? Geen probleem, de kaart staat vol andere heerlijkheden en voor groepen steken ze regelmatig de barbecue aan.

Rungis in Parijs dé versmarkt in Europa!

De grootste versmarkt van Europa ligt in Rungis 6 km onder Parijs. Ruim dertig jaar geleden verhuisden de beroemde Parijse Hallen (Les Halles), die al sinds 1183 in het centrum van Parijs waren gevestigd, naar het handelsterrein Rungis. Samen met Marcel van der Kleijn (Calla's, Restaurant Oogst & BIT Grill & Café) gingen we met de inkopers van Sligro mee op de nachtelijke inkoop.

 Sector Vis

Sector Vis

In Rungis wisselen tijdens de nachtelijke uren vele verse producten van eigenaar. Op een oppervlakte van in totaal 232 hectare wordt jaarlijks 1,5 miljoen ton aan vlees, vis, fruit, groente en andere versproducten verhandeld. Rungis telt ruim 12.000 personeelsleden en er zijn 14.000 bedrijven gevestigd. Dagelijks komen er 20.000 bezoekers over de vloer, die samen voor een jaarlijkse omzet van ruim 7 miljard euro zorgen.

 

 

De volgende sectoren zijn er in Rungis:

  • Sector Groente & fruit
  • Sector Vlees
  • Sector Vis
  • Sector Zuivel & delicatessen
  • Sector bloemen & planten en decoratie
  • Sector Logistiek

 

 

Enkele Feiten & cijfers uit 2016:

Gebruik oppervlakte 1.041.315 M2

12.027 personen werkzaam

Omzetcijfers versmarkt €6.073.000


1.718.552 TON aan goederen

 

De diverse sectoren zijn verdeeld in Markthallen waar de aanbieders hen verswaren aan de inkopers tonen en verkopen. Ook Nederlandse bedrijven leveren hier haar bijdrage aan zoals diver IJmuidense visbedrijven, bijna de gehele bloemensector en  Koppert Cress uit Monster.

Bijgaand een uitgebreid fotoverslag:

The Hague Food Festival

The Hague Food Festival zaterdag 15 juli - zondag 23 juli

9 dagen eten en drinken door de hele stad

Welkom op de eerste editie van het The Hague Food Festival waarop onze restaurants en hun chefs in de schijnwerpers worden gezet, samen met (hun belangrijkste) lokale producenten van voedsel en drank.


Met al haar internationale organisaties en instituten is Den Haag aan het uitgroeien in een waarlijke eet- stad. De Gemeente Den Haag wil dit uitgebreid vieren met een festival en sponsort dit dan ook, samen met de Haagse hospitality sector. Centraal thema is en blijft: kwaliteit en grote keus, met het lekkerste eten en drinken dat je in de stad kan vinden. Alles van wereldklasse, creatieve visspecialiteiten, super vers, rechtstreeks aangevoerd uit Scheveningen haven. Er valt te kiezen uit letterlijk van alles, voor iedere smaak en elk budget.

Negen dagen lang bent u welkom om te genieten van alle mogelijke events die zich verspreid over de hele stad afspelen. Ga met ons het avontuur aan met een compleet diner, opgediend door samenwerkende restaurants, of doe – in het bijzijn van internationale top-chefs - mee aan zoektochten naar avontuurlijke gerechten en wijnsoorten, kom vooral ook naar ons gigantisch vrije-inloop-eetfestijn in het Huijgenspark, boordevol ultieme smaakervaringen, voor jong en oud. Schuif maar fijn bij ons aan tafel in juli; je zal er nog lang aan terugdenken!

Eet smakelijk!

Nick Mosley
Festival director

Met Restaurant Basaal naar De Bokkebunker

De Bokkenbunker wil de bokjes uit de melkgeitenhouderij een bokwaardig leven geven. In het najaar van 2015 deed Lydia van Maurik een experiment. Als overtuigd vegetariër heb ik 3 geitenbokjes grootgebracht en met 6 maanden laten slachten en het vlees verkocht. 

Met het keukenteam van Restaurant Basaal zijn we op bezoek geweest in het prachtige landschap van de Waal bij fort Honswijk.

De bokjes worden geboren op een biologische geitenboerderij zoals Pronkjewael, familie de Jong uit Stolwijk, Het Geertje en de Geertjeshoeve.
Na de geboorte gaan ze meteen bij de moeder weg, omdat het beter is ze te scheiden voor ze aan elkaar gehecht zijn. Zo is er minder stress. Ze krijgen wel de biest (eerste melk).

De geitjes blijven op de geitenboerderij en groeien op tot melkgeit.
De bokjes krijgen een eigen plek op de boerderij of verhuizen naar de Bokkenbunker.
Ze wonen eerst in in een stal, lekker warm en droog. Ze leren zelfstandig drinken aan een kunstspeen en beginnen ook al direct hooi te knabbelen.

Dan wordt langzamerhand de melk afgebouwd en het ruwvoer opgebouwd. Na 8 weken eten ze alleen nog hooi, stro, granen en knollen en mogen ze bij mooi weer buiten oefenen met grazen. Na 12 weken mogen ze helemaal de wei op en schuilen ze voor de regen in een stal.

Na 6-8 maanden, net voor de hormonen echt beginnen te gieren, gaan ze nog 1 à 2 weken naar binnen om tot rust te komen. Daarna worden ze verdoofd geslacht.